RBK-kapteinen: - Kommer til å avgjøre mange kamper på slutten

Rosenborg er ikke bare treningsstinne om dagen. De er stinne av selvtillit også.

HØYT OPPE: Rosenborg og Tore Reginiussen slo svenske GIF Sundsvall 3-1 lørdag. Nå mener RBK-kapteinen at laget vil avgjøre mange kamper på tampen denne sesongen.  Foto: OLE MARTIN WOLD

fotball

I treningskampen mot Bodø/Glimt holdt Rosenborg-spillerne fasongen i én omgang før kreftene tok slutt.

— Det er helt som forventet at vi kan slite mot slutten av treningskampene i februar, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

- Vanvittig godt tegn

For treningsbelastningen i sesongoppkjøringen har vært brutal, og konsekvensen er treningsstinne bein uten overskudd. Derfor tar RBK-profilene det som et særdeles godt tegn at det var nettopp mot slutten av lørdagens treningskamp mot GIF Sundsvall Rosenborg avgjorde til sin fordel.

RBK-keeper Alexander Lund Hansen i aksjon mot Bodø/Glimt.  Foto: Ole Martin Wold

— Det så ut som de var mer slitne enn oss, og det er et vanvittig godt tegn. Vi har kjørt på og trent knallhardt i det siste, og det er veldig positivt at vi fortsatt har krutt i beina selv om vi føler oss slitne, sier midtbanemotor Mike Jensen til adressa.no.- Jeg håper og tror at laget vårt kan få et helt annet fysisk uttrykk i år, legger han til.

LES OGSÅ: - Mange som er glad jeg bruker hjelmen

LES OGSÅ: Straffekanon fra Helland da RBK tok svenskeskalp

Mener ingen vil være bedre trent

I fjorårssesongen var det nemlig ikke alltid slik at Rosenborg så sprekest ut på tampen av kampene. Mest tydelig var det i cuptapet mot Ranheim, da spillerne i den halvprofesjonelle bydelsklubben så ut som duracellkaniner i ekstraomgangene – mens Rosenborg-spillerne så ut til å kjempe for å holde seg på beina.

Nå er selvtilliten en helt annen.

— Vi er bra trent og sterke. Selv om vi har tunge bein, vet vu at de andre mest sannsynlig har enda tyngre bein. Vi vet vi aldri har vært så bra trent som vi er nå, og vi har aldri trent så hardt som vi har gjort. Det er en fin trygghet å ha med seg denne sesongen, og en mental fordel å vite at det er ingen som kommer til å være bedre trent enn oss, sier kaptein Tore Reginiussen.

Mot Sundsvall sto det 0-0 til pause, før Holmar Örn Eyjolfsson ga Rosenborg ledelsen etter en corner. Drøyt kvarteret før slutt utlignet svenskene, før Pål André Helland hamret inn en straffescoring like etter og Riku Riski fastsatte sluttresultatet til 3-1. ## Vet målene kommer

Ikke at Rosenborg sprudlet noe helt vanvittig, men de var friskere enn det nyopprykkede allsvenskanlaget da kampen skulle avgjøres.

— Vi ser at om vi fortsetter å male, så vil det åpne seg på slutten. Vi får mer rom, og det blir enklere å finne alternativ. Sånn vil det helt sikkert være i mange kamper i serien også. Det vil bli være mye kriging, og jevnt og tett med masse dueller mot lag som legger seg lavt. Da må vi bare fortsette å male på, ligge solid og ikke slippe inn tull. Vi vet vi kommer til sjanser, og at vi kommer til å score mål. Om vi ikke gjør det etter 45 eller 60 minutter, så gjør vi det kanskje etter 80-85. Det er sånn det skal være, og vi kommer helt sikkert til å avgjøre mange kamper på slutten i år, sier Reginiussen.

Det blir ofte sagt at resultatene i treningskamper ikke betyr noe. Det er bare delvis riktig, skal vi tro Mike Jensen.

Han synes kampen mot Sundsvall lørdag var solid, og akkurat av den sorten Rosenborg trenger.

— Det skal ikke være publikumsvennlig nå. Vi skal trene på at det skal være publikumsvennlig når sesongen begynner. Men det er viktig med en seier. Vi skal trene på å vinne, og det å vinne mange kamper og bli et vinnerlag er ikke noe som bare kommer. Det er noe man må trene på, sier han.