Rasende Fredriksen sendt på tribunen etter utvisning - så glapp alt for AaFK

Det kokte over for Trond Fredriksen da Mikkel Kirkeskov ble utvist på stillingen 2–2. Aalesund-treneren ble vist på tribunen, der han fikk se et langskudd fra Thomas Lehne Olsen forlenge AaFK-motgangen.
fotball

TROMSØ-AALESUND 3–2

75 minutter var spilt da Tromsøs Lehne Olsen brente til fra distanse. Skuddet var knallhardt, men ikke bedre velplassert enn at Andreas Lie helt klart kunne avverget scoringen som sørget for 3–2 til Tromsø.

3–2 ble det imidlertid - og med med unntak av en gigantsjanse på overtid klarte ikke AaFK å sette inn et skikkelig press på Tromsø det siste kvareret. Til gjengjeld var sjansen på overtid stor, men fra 10 meter ble Athanasios Papazoglous avslutning reddet av Tromsøs keeper.

Dermed ble AaFK-motgangen forlenget i Nord. Aalesund står nå med seks strake Eliteserie-kamper uten seier.

Raste etter utvisning

Selv om Tromsø hadde vært klart best den første timen, er det likevel en situasjon etter 63 minutter som kommer til å bli snakket om etter kampen.

Mikkel Kirkeskov hadde allerede gult kort da han ble rundtlurt av Hans Nordby. Aalesund-spilleren rettet hendene i været i et forsøk på å vise at han prøvde å unngå TIL-spilleren, men Nordby gikk i bakken. Dommer Kai Erik Steen viste ingen nåde og ga Kirkeskov hans andre gule kort. Dermed ble han utvist.

På sidelinja ble Aalesund-trener Trond Fredriksen så rasende at han til slutt ble sendt på tribunen - til full jubel blant TIL-supporterne.

Med ti mann var det naturlig nok Tromsø som styrte showet, men vertene kom faktisk til svært få sjanser mot et hardtarbeidende Aalesund-lag som la alle mann i forsvar.

Faktisk var det Aalesund som hadde andreomgangs desidert største målsjanse like før Tromsøs 3–2-scoring. Athanasios Papazoglou endte plutselig opp alene med keeper på en sjelden AaFK-visitt, men avslutningen gikk i keeper og ut.

Drømmestart for Tromsø

At Tromsø stakk av med seieren er til sjuende og sist fortjent. Vertene åpnet klart best på Alfheim og allerede etter seks minutter satt ballen i nota.

Morten Gamst Pedersen spilte nydelig fri Lasse Nilsen, som altfor enkelt fikk gå forbi Adam Arnarson og slå inn. Inne i fletet ventet Gjermund Åsen som enkelt satte inn 1–0.

Aalesund hadde fint lite å komme med innledningsvis, men etter 20 minutter satt utligningen ut av ingenting. En corner endte på hodet til Athanasios Papazoglou som like godt stanget inn sitt tredje mål på like mange AaFK-kamper i Eliteserien.

Etter 28 minutter var det nesten utrolig at Tromsø ikke tok ledelsen. En dødball endte opp i feltet, der flere TIL-spillere fikk opptil flere forsøk på å banke ballen i nota. Utrolig nok endte det med at Mushaga Bakenga skjøt langt over fra kort hold.

Tromsø-kapteinen burde fått rødt

TIL hadde god kontroll på oppgjøret i førsteomgang, men sju minutter før pause kunne trolig kampbildet endret seg. Tromsø-kaptein Simen Wangberg hadde allerede gult kort da han holdt igjen Mustafa Abdellaoue på vei framover.

I utgangspunktet et soleklart gult kort - som ville blitt rødt -, men dommer Steen valgte å holde kortet i lomma. At Trond Fredriksen ble så rasende etter Kirkeskov-utvisningen er forståelig tatt denne situasjonen i betraktning.

Tromsø var det førende laget utover i andreomgang, men skal nok prise seg lykkelig over et par dommeravgjørelser. Totalt sett var det likevel en fortjent seier ut ifra spill og sjanser.

Resultatet på Alfheim betyr at Tromsø - på nedrykksplass - er oppe på 18 poeng. Opp til Aalesund på 11.-plass er det seks poeng.