TRØBBELMAKER: Nicki Bille Nielsen var en av RBK-fansens favoritter, men dansken var også hyppig i trøbbel.

TRØBBELMAKER: Nicki Bille Nielsen var en av RBK-fansens favoritter, men dansken var også hyppig i trøbbel. Foto: NTB scanpix

Rettssaken starter torsdag: Nicki Bille risikerer fengsel etter bråk med politiet

Den tidligere Rosenborg-spilleren er tiltalt for blant annet å ha bitt en politimann i København.

Nicki Bille Nielsen, som da var RBK-spiller, ble natt til 18. april i fjor arrestert for ordensforstyrrelse i sentrum av København. Han skal ifølge dansk politi ha bitt en politimann i forbindelse med en arrestasjon som følge av hærverk på en parkeringsautomat.

I dag skriver den danske avisen Ekstra Bladet at Nielsen nå risikerer en straff på inntil åtte års fengsel.

Avisen hevder å sitte på selve tiltalen, og ifølge avisen er 27-åringen tiltalt for tre forhold, der det mest alvorlige punktet handler om vold eller trusler mot politimann på arbeid. Her er strafferammen bøter og inntil åtte års fengsel.

Bille Nielsen skal også være tiltalt for å ha hindret betjentene i å arrestere ham.

Havnet i trøbbel i RBK-tiden

Torsdag denne uken skal Bille møte i retten i København, etter at rettssaken er blitt utsatt flere ganger.

HET I TOPPEN: Nicki Bille Nielsen fikk mye kritikk da han rev av seg RBK-drakten i ren og skjær frustrasjon mot Sandnes Ulf i 2013.

HET I TOPPEN: Nicki Bille Nielsen fikk mye kritikk da han rev av seg RBK-drakten i ren og skjær frustrasjon mot Sandnes Ulf i 2013. Foto: Digitalsport

I juli ble det klart at voldssaken skulle komme opp for det danske rettssystemet i løpet av oktober. Saken ble i utgangspunktet berammet til 28.oktober, men ble deretter utsatt til 4. desember på grunn av et vitne som ikke kunne møte i retten. Så ble saken utsatt på nytt — til april.Nicki Bille var meget populær da han spilte i Rosenborg, men var også involvert i flere omstridte situasjoner. Blant rev han i stykker sin egen RBK-drakt i ren frustrasjon, og dansken måtte også tilbringe en natt i fyllearresten i Trondheim.

I juli i fjor ble han solgt til franske Évian FC.

– Dette er en ny start for meg. Jeg tror dette er det perfekte stedet å spille fotball og nyte familielivet. Jeg vil gi alt på banen for mine lagkamerater og klubben. Jeg er virkelig spent på å begynne, sa Bille Nielsen etter overgangen.

Foreløpig har det ikke gått helt slik 27-åringen håpet. Han står nå med kun én scoring i løpet 19 kamper i Ligue 1.