Riise vurderer å benke seg sjøl

Karakteriserer sin egen innsats som «søppel» og «katastrofe».

AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise mener han har veldig mye å gå på etter serieåpninga. Og vurderer å vrake seg sjøl fra laget – om ikke ting bedrer seg raskt.   Foto: Marius Simensen

fotball

Slik oppsummerer AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise egen innsats etter kampen mot Sarpsborg 08.

Før kampen gikk Riise ut og sa at AaFK var et bedre lag enn Sarpsborg 08. Det viste seg å være feil.

- Jeg synest første halvtimen er ok. Vi får sjanser med en gang og har de under press, med et visst trykk. Men vi er for dårlige i egen boks. Egentlig i begge boksene, sier han til Sunnmørsposten etter kampen.

- Når vi så kommer bakpå og må begynne å jage, da blir det ufattelig vanskelig. Sarpsborg får kampen inn i sitt eget spor og kan bare trille ball.

Slakter seg sjøl

Etter tapet med samme siffer borte mot Stabæk i serieåpningen var Riise langt fra fornøyd med egen innsats. Han tok på seg skylda for to av baklengsmålene.

- Hva med egen innsats i dag?

- Søppel. De to første kampene fra min side, er katastrofe. Om det ikke bedrer seg, da benker jeg meg sjøl snart. Dette er kun min egen feil. To av målene mot Stabæk var min feil og heller ikke i dag var jeg på nett. Må bare gå i meg sjøl, sier Riise.

Sjeldent svakt

Sunnmørspostens fotballekspert Frode Fagermo hadde heller ikke mye positivt å si etter kampen.

- En forferdelig svak kamp. En av de svakere utgaver av AaFK jeg har sett noensinne. Man kan ikke slippe inn tre mål i hver runde, sier han.

Men Fagermo er ikke veldig overrasket:

- De har mistet en del kvalitet i troppen, og har ikke fått etterfylt, sier Fagermo som likevel håper nykommerne i troppen vil heve prestasjonene når de får litt tid på seg.

- Skrekkelig

Trener Trond Fredriksen er nådeløst ærlig på nivået spillerne hans leverer på:

- Vi har hatt ei forferdlelig åpning på sesongen. Seks bakmål og to tap. Summen er skrekkelig. Det handler om å stå fram og ta ansvaret som kreves. Nå må vi stå opp og vise hva vi står for. Om vi ikke klarer å rette på dette, skal vi få trøbbel framover.

- Og nå venter Strømsgodset borte?

- Ja, før det skal vi gjøre det vi kan for å luke ut de billige baklengsmålene vi slipper inn. Vi er nødt til å ha fokus på det defensive til det sitter, og det sitter ikke i det heile tatt.