FIKK SIN DOM: Nicki Bille Nielsen ble dømt til 60 dagers betinget fengsel i København torsdag.

FIKK SIN DOM: Nicki Bille Nielsen ble dømt til 60 dagers betinget fengsel i København torsdag. Foto: Kristian Helgesen

Rosenborg-ledelsen visste ikke at Nicki Bille var dømt tidligere

RBK fikk ikke informasjon om at Nicki Bille Nielsen var dømt for vold før han kom til RBK.

Torsdag fikk Nicki Bille Nielsen dommen etter den famøse byturen i København mens han var RBK-spiller. 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste ble straffen.

Ukjent voldsdom

Men den store snakkisen i dansk presse var nyheten om at Bille allerede i 2009 ble dømt for vold. Etter et knyttneveslag i trafikken, fikk den tidligere RBK-spissen 40 dagers betinget fengsel og 50 timers samfunnstjeneste. Dette har tidligere ikke vært offentlig kjent. Også på Brakka slo dette ned som en bombe.

– Nei, vi visste ikke om den dommen. Det var ukjent for oss, sier daværende sportslig leder Erik Hoftun.

Ordknapp ledelse

Dette til tross for at klubben utad kommuniserte at de hadde gjort en grundig forarbeid før de hentet dansken til Lerkendal. Organisasjonsleder Trond Alstad gjennomførte intervjuer med spissen, og kartla dansken før overgangen til RBK.

Organsiasjonsleder i Rosenborg, Trond Alstad.

Organsiasjonsleder i Rosenborg, Trond Alstad.

– Det gjør vi med alle, det er en del av prosedyren når vi henter nye spillere, sier Alstad, som ikke vil si noe konkret om hva de visste og ikke visste om Bille.– Jeg vil ikke kommentere enkeltsaker, sier han.

Umulig å svare på konsekvensene

RBK var etter episoden i København klar på at en eventuell dom ville få konsekvenser for arbeidsforholdet til Nicki Bille. Men Hoftun vil ikke svare på om dansken aldri hadde havnet på Lerkendal dersom man hadde visst om voldsdommen fra 2009. – Det er det umulig å svare på. Alt det der er historie. Nicki var her, på godt og vondt, i et og et halvt år – og det er vi ferdige med, sier Hoftun.