Seier på bortebane er ofte et dårlig tegn for TIL: - Vi kan ikke fortsette å bare spille én god kamp

Jostein Gundersen (21) mener «Gutan» har ingen grunn til å ta helt av etter triumfen over Rosenborg.

STABILITIET: Selv om den overraskende seieren over Rosenborg smakte godt, ønsker «Gutan» å bli mer enda mer stabil enn de har klart til nå i sesongen.  Foto: NTB scanpix

fotball

Stemningen er veldig god på Alfheim om dagen etter sterke 1–1 mot Sarpsborg og veldig overraskende 2–1-seier mot Rosenborg. Begge kampene ble spilt på bortebane, men nå er det tilbake på kunstgresset på Alfheim for å gjenskape suksessen. Det har vist seg de siste årene er lettere sagt enn gjort. TIL har vunnet seks kamper på bortebane siden 2015 utenom seieren over RBK, men den påfølgende hjemmekampen har «Gutan» nesten aldri vunnet. Eneste gangen de har klart det var da de tidligere denne sesongen vant mot Viking 2–1 på Viking stadion, før de knuste Sogndal 3–0 kampen etter på Alfheim.

Nå har «Gutan» alle muligheter til å skape en ny trend med seier mot Strømsgodset på søndag, eventuelt fortsette i samme spor som tidligere.

– Ingen grunn til å ta av

– Det er selvfølgelig aldri godt nok med bare én god kamp hvis vi taper den neste. Fotball er ferskvare, og den kampen mot Rosenborg er fort glemt. Eneste som gjelder nå er å omstille og klare å vinne på nytt, sier TIL-midtstopper Jostein Gundersen.

Han mener det er veldig viktig at «Gutan» klarer å bli mer stabil.

– Taper vi mot Strømsgodset er vi nede på jorda igjen. Vi har ingen grunn til å ta av og tro at vi er bedre enn det vi er, sier 21-åringen.

Flere tilskuere?

TILs assistenttrener Lars Petter Andressen ser alle muligheter for tre poeng mot Strømsgodset på søndag.

– Selv om vi har sving en del i prestasjonene, har vi begynt å stabilisere prestasjonene i større grad i det siste, sier Andressen.

Gundersen har også troen på flere tilskuere etter seieren mot Rosenborg.

– De ønsker å se oss vinne, og det at vi slo Rosenborg borte var noe folk ble imponert over. Det kan fort gi en effekt på publikumstallene, sier Gundersen.

TILs borteseire siden 2015 (Påfølgende hjemmekamp i parentes):

2017: Viking 1–2 TIL (TIL 3–0 Sogndal) 2016: Stabæk 0-3 TIL (TIL 1-2 Sarpsborg) 2016: LSK 2–4 TIL(TIL 2-2 Haugesund) 2016: Glimt 0-3 TIL (TIL 1-2 Aalesund) 2015: Haugesund 0-1 TIL(TIL 0-0 Start) 2015: Aalesund 0-2 TIL (TIL 0-2 Stabæk)