Selvmordsforsøket sjokkerer TV 2-Davy

Tidligere Premier League-spiller ville bare dø. I dag står han frem i avisen med sin sterke historie.

- Sjokkerende og trist å lese om Clarke Carlisle. I Rio var den tidligere Burnley-stopperen i perlehumør, skriver Davy Wathne på Twitter.  Foto: Med tillatelse fra https://twitter.com/TV2Davy

fotball

Tidligere Premier League-spiller Clarke Carlisle kastet seg foran en lastebil og fikk store skader. Seks uker senere ble han utskrevet fra sykehuset. Folk trodde det dreide seg om en ulykke, men nå forteller Carlisle til The Sun at det var et selvmordsforsøk.

— Jeg ville bare dø, sier den tidligere fotballspilleren med fortid i blant annet QPR, Leeds og Burnley. I sistnevnte klubb var han lagkamerat med Christian Kalvenes.

Christian Kalvenes (til venstre) spilte sammen med Clarke Carlisle (til høyre) i Burnley.  Foto: Digitalsport

— Dette er bare ekstremt trist. Han er en av de mest oppegående og intelligente spillerne jeg har spilt sammen med, sier Kalvenes til Bergens Tidende.

Møtte han under VM

Davy Wathne i TV 2 møtte Carlisle helt tilfeldig under VM i Brasil i sommer, da Carlisle var med som TV-ekspert.

«Sjokkerende og trist å lese om Clarke Carlisle. I Rio var den tidligere Burnley-stopperen i perlehumør», skriver Davy på Twitter.

Til Bergens Tidende forteller Wathne at de blant annet snakket om livet etter fotballkarrieren og hvor tøft det kan være når en ikke lenger er kjendis og opplever «kicket».

— For meg fremsto han som en meget oppegående og reflektert fyr som det var interessant å snakke med. Jeg fikk helt sjokk, sier Wathne.

Åpen om alkoholproblemer

Etter spillerkarrieren har Carlisle blant annet vært engasjert i spillerforeningen PFA. Men han har også slitt med alkoholen og tunge depresjoner.

To dager før julaften kastet han seg foran en lastebil i Yorkshire. Noen dager før dette hadde Carlisle blitt siktet for fyllekjøring. Han skulle møte i retten for dette 20. januar.

Torsdag la Carlisle kortene på bordet i et intervju med The Sun, som bruker forsiden sin på saken. Carlisle forteller at han han har vært helt i kjelleren de siste 18 månedene med tung depresjon.

— Dette var ikke en flukt. Det føltes som det perfekte svaret. Jeg tok to steg inn på veien og hoppet foran lastebilen, forteller Carlisle.

Christian Kalvenes forteller at Carlisle var åpen om alkoholproblemene sine allerede da de spilte sammen i Burnley.

— Jeg vet at han har slitt med alkohol pg depresjoner. Men så giftet han seg og fikk etterhvert tre barn som er på alder med mine egne, og jeg trodde at livet hans var på riktig kurs. «Han der vil det gå bra med», tenkte jeg, sier Kalvenes.

— Nå får vi håpe at han får den hjelpen han trenger, sier bergenseren.