Tommy Høiland var langt nede etter nedrykket, og hadde en beskjed til supporterne.

Tommy Høiland var langt nede etter nedrykket, og hadde en beskjed til supporterne. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

Sjekk Viking-profilens triste Twitter-melding: – Vondt å se dem i øynene

Slik reagerer supporterne på Vikings nedrykk.

Tromsø - Viking 3–0

Søndag ble det bekreftet. Viking skal ikke spille på øverste nivå neste sesong. Det er første gang siden 1988 at den tradisjonsrike klubben ikke er i toppdivisjonen.

Det har vært en blytung sesong for Stavanger-laget, og 3–0-tapet for bunnlaget Tromsø ble på mange måter et trist punktum.

Da nedrykket ble et faktum tok Viking-profilen Tommy Høiland til Twitter for å uttrykke hva han følte. Spissen signerte for klubben i sommer, men klarte ikke å være med å snu den negative trenden.

– Off så vondt det er å se supporterne som tar turen til Tromsø, i den situasjonen vi er i, i øynene etter kamp! Tusen takk skal dere ha, skriver han.

Kampen mot Tromsø viste nok en gang noe Viking har slitt med hele sesongen: De har gitt bort for mange enkle scoringer. På 1–0 fikk Simen Wangberg stige til vers og stange ballen i nettet. Forsvarsspillet fikk Eurosport-ekspert og landslagslegende Kjetil Rekdal til å riste på hodet.

– Det er utrolig at Viking, som har sittet og sett på dette i så mange runder nå – innlegg fra Gamsten, Wangberg på hodet og bang i mål. Det er det samme hver gang, og når Viking ikke klarer å hindre det, så er det ikke så rart at de ligger der de ligger, sa han.

Spillerne var naturligvis langt nede selv om nedrykket har ligget i kortene lenge. Det samme er supporterne. Flere uttrykt sin frustrasjon i sosiale medier.