Tung dag på jobben for Bjarne Berntsen og Vikings trenerteam. Fra venstre Bjarte Lunde Aarsheim, Berntsen, Morten Jensen og Kurt Hegre. Bak Årsheim sitter Claes Kronberg.

Tung dag på jobben for Bjarne Berntsen og Vikings trenerteam. Fra venstre Bjarte Lunde Aarsheim, Berntsen, Morten Jensen og Kurt Hegre. Bak Årsheim sitter Claes Kronberg. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Skuffet Berntsen varsler endringer

Viking-treneren fikk se sitt lag gjøre nesten alt det ikke skulle gjøre da Mjøndalen vant 2–0 på nydøpte SR-Bank Arena.

– Dette er hverdagen, er Bjarne Berntsens umiddelbare kommentar overfor Aftenbladet.

– Nå setter vi oss ned og analyserer grundig før vi drar til Tromsø for å møte TUIL. Da handler det mye om å ta ut dette laget, tilføyer han og antyder at noen av de 11 som startet mot Mjøndalen kan få seg en tur på benken.

Her er Bentsens ankepunkt:

– Vi slipper inn enkle mål mot et lag som ligger tett på egen halvdel og er veldig vanskelig å bryte gjennom.

– Vi gjør det ikke lettere når balltempoet er lavt og indreløperne aldri kommer frem slik planen er.

– Dessuten fikk vi aldri backene frem for å slå overlegg. Det måtte Zlatko Tripic og Zymer Bytyqi klare alene, mener Berntsen.

Før pause gikk det 30 minutter før et fantastisk publikum (6500) fikk noen som helst grunn til å la seg begeistre. Da Tripic omsider begynte å røre på seg og gjentok et par ganger til før pause.

Leonhardsen: – Perfekt bortekamp

Dog uten at Viking endte med en eneste reell målsjanse. To hjørnespark var hele beholdningen, mens Mjøndalen skapte én sjanse i tillegg til ledermålet.

Det passet utmerket med lagets plan forteller Mjøndalens assistenttrener, Øyvind Leonhardsen, til Aftenbladet.

– Vi gjorde en tilnærmet perfekt bortekamp, og det er dette Viking må lære seg å leve med i denne divisjonen, sier Leonhardsen.

De som husker Leo-løpene fra landslagets storhetsperiode på 90-tallet, vet at det er akkurat en slik indreløper Bjarne Berntsen gjerne skulle hatt i sitt lag.

Endret i pausen

Viking-treneren forsøkte å gjøre endringer i pausen for å utfordre mer. Han satte inne Kristian Thorstvedt for Jordan Hallam og lot unggutten ligge like bak Tommy Høiland, nærmest som hengende spiss.

– Vi måtte løfte oss og prøvde å komme opp ved å bruke Kristian slik, mens Julian (Ryerson) og Tord (Johnsen Salte) skulle utgjøre den sentrale midtbanen, men vi fikk aldri satt skikkelig trykk.

Hva tenker du etter dette med 6500 på tribunen?

– Først og fremst at vi har et fantastisk publikum som støttet oss i 90 minutter. Bare å beklage at vi ikke klarte å gi noe tilbake, men vi skal heve oss.

– Nå må vi bruke dagene frem til søndag godt, analysere og sørge for at vi treffer med laguttaket.

– Konkurransen er så stor i gruppen, at det gjerne kan bli endringer til oppgjøret mot Tromsdalen, varsler Berntsen.