Slår ring om Nisja

Uwe Rösler «frikjenner» venstreback Nisja etter marerittvikariat.

Fotball , 11. juli 2009 , Tippeligaen , Eliteserien , Stabæk - Viking 2-0Vidar Nisja , Viking og Christian Keller , Stabæk  Foto: Digitalsport

fotball

Stabæk – Viking 2–0: Et 45 minutter langt mareritt til tross: Vidar Nisja vikarierer gjerne igjen som venstreback – om Uwe Rösler fristes til gjentakelse.

Sjansen for at det skjer minket betraktelig i løpet av 45 minutter i 2. omgang mot Stabæk lørdag. En oppløftende 1. omgang av Viking ble satt totalt i skyggen av Stabæk-trener Jan Jönsson genistrek med å sette inn Espen Hoff.

– De gjorde et smart trekk ved å sette inn Hoff. Nisja gjorde det utmerket i 1. omgang, men Stabæk stilte mer spørsmål til ham i 2. omgang, sier Uwe Rösler til Aftenbladet.

Dobbel Berglund

De spørsmålene klarte ikke Nisja å besvare. På 25 minutter ble den høyrebeinte midtbanespilleren overspilt ved fire anledninger. Vigrestad-karen tapte også duellen med Fredrik Berglund før svenskens 2-0-scoring, og «kronet» sin kanskje verste Viking-omgang med å felle tidligere Viking-aktuelle Espen Hoff. Trøsten var at Daniel Nannskogs straffespark ble reddet av en fantastisk god Thomas Myhre, mens Pontus Farnerud sendte ballen i retning taket av Stabæk-hangaren for åpent mål.

– 1.-omgangen til Vidar er den beste jeg har sett av ham som back –.og jeg har sett ham mye, sier Myhre, som ble bombardert av Stabæk-forsøk etter pause – flere ganger på grunn av kollektiv svikt langs Vikings venstreside.

Les også: — Derfor kjøpte vi Myhre | Målkongen Berglund | Viking rundspilt | Alanzinho motatt som en helt på Fornebu |

Web-TV: Høydepunktene | Debatten: Diskutér i Supporter

– Vi hadde god kontroll før pause, og kunne omsatt flere sjanser til mål. I 2. omgang har vi ikke sjans. Det blir vanskelig. Vi kommer ikke skikkelig oppi spillerne rundt oss, sier en betuttet Vidar Nisja, som ikke kommer til å kreve å få slippe et nytt vikariat på venstrebacken når den tid skulle komme:

– Nei, jeg spiller der jeg blir satt, sier Nisja.

– Trasig

Tidligere venstreback for Norge, Vikings assistenttrener Roger Nilsen, svarer slik på om han syntes synd på Nisja etter hvert som Hoff og Stabæk rullet over venstresiden.

– Synd og synd. Man trenger og skal ha hjelp av dem rundt seg. Han hadde kontroll i 1. omgang, og gjorde ellers en ærlig jobb. Han skal ha all ære for det. Stabæk er heldig med byttet sitt. Det er trasig, og vi er skuffet. Men vi blir ikke det eneste laget som taper her, fastslår Nilsen.

Det lille positive å ta med seg inn i fotballferien var klassespillet Thomas Myhre vartet opp med.

– Jeg liker å ha minst mulig å gjøre, for jeg er jo blitt en gammel mann. Jeg prøver å skrike til forsvarerne underveis i kampen, og jeg kan organisere så godt som jeg klarer. Men jeg kan ikke flytte beina for spillerne, sier Myhre, som ikke kan lastes for noen av målene til Fredrik Berglund.

Nicht til Tyskland

– Dette var en skikkelig på trynet. På 1–0 er det en konsentrasjonssvikt. Det er ikke bra nok markering, og vi visste hvordan Stabæk ville ta dødballene. 2-0-målet blir rett og slett for enkelt, sier Myhre, som etter kampslutt tok farvel med Kristian Nicht.

Den tyske keeperreserven skriver i dag under for Karlsruher SC på det nest øverste nivået Tyskland, 2. Bundesliga.

– Han sa til oss allerede i april at han ville forlate klubben. Nå ønsker jeg ham alt det beste. Han har vært profesjonell og alltid til stede når jeg har bedt om det. Dette gir oss litt pusterom på lønnsbudsjettet, sier Rösler.

Flere jakter Soma

Estlands landslagskeeper Artur Kotenko inntar dermed rollen som Vikings andrekeeper. Mens Peter Ijeh nektet å kommentere noe om sin klubbfremtid etter kampen, er Ragnvald Soma klar på at han ønsker seg østerrikske Rapid Wien i et intervju med østerrikske sportnes.as. Hovedstadsklubben serieåpner lørdag.

– Jeg forstår naturligvis at Viking vil ha penger. (...) Men jeg mener at for meg og Rapid ville det ha vært best om jeg var der fra starten av, sier Soma til nettstedet.

– Det er interesse fra flere klubber, men det er ingenting konkret, sier Somas agent Gunnar Martin Kjenner til Aftenbladet.