Slik blir AaFKs oppkjøring

AaFKs sesongoppkjøring starter onsdag neste uke. Den første treningskampen blir hjemme mot Brattvåg om tre uker.

Snart i gang: AaFKs sesongoppkjøring starter på Color Line Stadion onsdag neste uke. Det er noe en utålmodig Trond Fredriksen gleder seg stort til.  Foto: Staale Wattø

fotball

– Jeg gleder meg veldig til vi skal begynne igjen. Jeg synes månedene etter sesongavslutningen er skikkelig kjedelige. Vi kommer til å gjøre mye av det samme i oppkjøringen neste år som i år, men vi må gjøre det med høgere kvalitet, sier Trond Fredriksen.

Han begynner å bli utålmodig både når det gjelder å komme i gang igjen, og ikke minst når det gjelder å forsterke spillerstallen. I går fikk AaFK-treneren på plass sin første forsterkning i keeper Pål Vestly Heigre.

– Vi kan være nær ei løsning på flere ting, sier Fredriksen.

Tre hjemmekamper først

I år spilte AaFK sin første treningskamp mot Brattvåg, og det gjør man også neste år. Den kampen spilles fredag 20. januar på Color Line Stadion. Der skal også de tre neste kampene mot Hødd (fredag 27. januar) og Kristiansund BK (fredag 3. februar) spilles. 

Tidligere har AaFK vært på treningsleirer på La Manga, mens det i fjor ble tur til Malta. Neste år går turen til Marbella i Spania. 

– Det er fantastisk at vi fikk komme dit vi ønsket oss. Alternativene var Malta og La Manga, men dette så ut som det beste opplegget, sier Fredriksen.

Treningsleir i Spania

AaFK skal spille to treningskamper under oppholdet fra 13.–20. februar i Marbella.

– Det er ikke klart hvem vi skal møte der, men jeg vet at Strømsgodset skal ned samtidig. Vi møter gjerne dem, sier han.

Etter treningsleiren i Spania venter det en ny kamp mot KBK (fredag 10. mars) i Kristiansund. 

– Vi skal også møte et utenlandsk lag uka etter kampen mot KBK, men det er ikke helt klart hvor kampen skal spille. Trolig spilles den på bortebane, sier Fredriksen.

Generalprøve mot Molde

Sesongoppkjøringen avsluttes med generalprøve mot Molde lørdag 25. mars på Color Line Stadion.

– Den uka vi skal på Marbella blir viktig, så jeg håper vi får god motstand der. Vi har ei naturlig stigning i kampprogrammet, som jeg synes er fornuftig. Nå er det heldigvis ikke så lenge til første kampen, sier AaFK-trenerne.