Sørlendingens mesterlige redning ga Start hjelp

Sean McDermott stoppet Stabæk og hjalp samtidig gamleklubben i Kristiansand.

Sean McDermott fikk aldri sjansen i Start, men gjør det veldig bra i Kristiansund.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix

fotball

Stabæk-Kristiansund 0–1

NADDERUD: Stabæk styrer mot nedrykk etter at kveldskampen lørdag endte med nok et nederlag. Det er gode nyheter for Start, som har fire poeng ned til bæringene og samtidig én kamp til gode.

Stabæk klarte aldri å overliste Vågsbygd-gutten Sean McDermott, som på overtid av overtiden måtte strekke seg så lang han var for å stoppe et brassespark fra Vadim Demidov.

– Du venter alltid at de skal trykke på mot slutten. Jeg har jobbet veldig hardt gjennom veldig mange år, og da får du resultater i slike situasjoner, sier McDermott.

Han signerte for Start sommeren 2015 etter noen sesonger i Sandnes Ulf, men dro på lån til Ull/Kisa ett år senere uten å ha spilt en eneste seriekamp for sørlendingene.

Han er likevel glad for å ha gitt Start en hjelpende hånd.

– Absolutt. Jeg tenkte ikke på det ute på banen, men som sørlending så håper jeg jo at de klarer seg og blir en toppklubb igjen. Det ville vært bra for Fotball-Norge.

Franck Boli er toppscorer i Eliteserien, men klarte ikke å overliste McDermott.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Vanskelig uten spilletid

Han går ikke og dagdrømmer om en retur til Sør Arena.

– Jeg ser fremover og ser mot utlandet, men jeg har jo et spesielt forhold til Kristiansand.

– Du er fortsatt ung til keeper å være?

– Ja, men jeg har hørt i mange år at jeg er ung. Jeg kan ikke kaste bort noe tid og må bare stole på meg selv og jobbe hardt.

Nå har 25-åringen, som dro fra Våg til Arsenal som 13-åring, to gode sesonger bak seg i fremadstormende Kristiansund.

– Jeg har alltid hatt troen på meg selv, selv da jeg var i Start. Det var vanskelig da jeg ikke fikk spilletid. Jeg har visst at jeg ville spille meg inn på landslaget til Irland og at jeg ville få sjansen i Eliteserien. Du må ha troen, sier sørlendingen som er halvt irsk.

Sean McDermott i duell med Stabæks Ohi Omoijuanfo.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Vurderer fremtiden etter sesongen

I sommer ble han tatt ut i en A-landslagstropp for første gang. Kontrakten på Nordmøre går ut etter denne sesongen.

– Helt siden jeg var liten har jeg hatt store ambisjoner. Jeg vil spille på et så høyt nivå som mulig. Etter sesongen skal jeg vurdere mulighetene jeg har. Det kan være at jeg blir i Kristiansund også neste år.

– Dere har vunnet fem av de seks siste seriekampene. Er du overrasket?

– Nei, det er jeg ikke. Det er en god gruppe med gode enkeltspillere. Jeg synes vi fortjener enda mer skryt enn hva vi allerede får, sier målvakten for laget som nå er helt oppe på 5.-plass.

– Alle sa at den andre sesongen i Eliteserien ville bli vanskeligere enn den første.