Stortalent (16) skrev ny proffkontrakt med TIL

Angrepstalentet Bryan Fiabema har underskrevet en ny langtidsavtale med TIL.

AVTALE I BOKS: Bryan Fiabema og Svein-Morten Johansen.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

Kontrakten gjelder for tre nye år.

– Det henger sammen med skolegangen på NTG, og at han skal gå tre år der, og at han er en av de mest spennende spillerne vi har. Vi har jobbet mye med at Bryan skal få «roen» og jobbe seg inn mot et A-lag over tid her hos oss, sier Svein-Morten Johansen i et møte med iTromsø på Alfheim i dag.

Fiabema har en rekke landskamper på aldersbestemt nivå og ble nylig uttatt i G16-troppen som skal spille en turnering i Polen i september.

16-åringen fikk eliteseriedebuten for TIL mot Haugesund 14. juli.

Bor alene

Dette er faktisk Fiabemas andre proffkontrakt med TIL. Den nye kontrakten til unggutten varer frem til sommeren 2022 – og er i realiteten en forlengelse på 1,5 år.

– Han har allerede fått sin debut i Eliteserien, så vi har «linket» ham opp mot A-laget. Vi har et program for Bryan som skal være veldig bra her hos oss, sier Johansen.

– Det er utrolig stort. Det er noe spesielt, og jeg er veldig glad, sier Fiabema om den nye kontrakten.

Bryan bor alene i en leilighet fem minutters gange fra Alfheim stadion. Den nye avtalen innebærer bedre økonomiske betingelser fra TIL.

– Vi kommer til å ta litt ekstra vare på Bryan siden han bor her og går på skole. Vi hjelper ham litt med det, men ellers er det en kontrakt som tilhører det å være en ung spiller i TIL, sier Johansen.

– En av kvalitetene som Bryan har, og som vi har investert i, er at han har vært veldig selvstendig siden han kom hit. Han tar vare på seg selv, har tatt bussen fra Krokelvdalen (da han bodde der) og hit til trening. Vi har fulgt med det. Han er spesiell på det og er en selvgående gutt, fortsetter han.

Avslo tilbud fra Italia

Tidligere i år la den italienske Serie A-klubben SPAL inn to bud på Fiabema – som ble avslått av TIL.

– Jeg tenker ikke så mye på det nå. Hvis jeg hadde gjort det, så hadde jeg ikke signert denne kontrakten. Akkurat nå fokuserer jeg bare på TIL og de neste årene, sier Fiabema.

Om debuten i Eliteserien i sommer sier han:

– Det kom jo litt brått på. Det var litt mye skader da, men i fotball må du ta sjansene du får, sier 16-åringen.

– Det gir meg ro å vite at jeg har en klubb som tror og har skrevet kontrakt med meg, for det er ikke noe de gjør med alle sammen. Det gir meg bare ekstra motivasjon. Jeg må bare jobbe minst like bra som jeg har gjort til nå – om ikke hardere. Så tror jeg at jeg skal nå målene mine etter hvert.

Og målsettingen er klar:

– Det er å komme opp i A-stallen så tidlig som mulig og få spille der.