Syv lokale spillere tatt ut på landslaget

Bergensdominansen fortsetter hos fotballkvinnene.

ALLTID MED: Selv om hun sliter med skader, er kaptein Maren Mjelde alltid med i de norske landslagstroppene. Om enn bare som en lederfigur.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

fotball

Antallet landslagsspillere med tilknytning til Bergen og omegn er blitt mindre siden sist, men i troppen som skal spille tre kamper på Algarvekysten rundt månedsskiftet, er andelen fortsatt stor.

Maren Mjelde (Chelsea), Cecilie Redisch Kvamme (Sandviken), Stine Hovland (Sandviken), Kristine Minde (Wolfsburg), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg), Amalie Eikeland (Sandviken) og Emilie Nautnes (Arna-Bjørnar) får alle fornyet tillit av landslagstrener Martin Sjögren.

– Vi har noen spillere tilbake i troppen. Maren Mjelde har slitt med skader, men er med likevel, sier svensken i en pressemelding.

At Ingrid Moe Wold og Frida Maanum er friskmeldt og tilbake i troppen, betyr at Sandviken-spillerne Lisa Naalsund og Ingrid Ryland har mistet plassene sine. Fra forrige tropp er også Sandviken-keeper Nora Neset Gjøen vraket.

Norge skal møte Danmark 27. februar, Kina 1. mars og har en plasseringskamp 6. mars.

– Vi møter god motstand, med Danmark først og så Kina. Kina minner litt om Sør-Korea og blir en viktig del av VM-forberedelsene. Alt handler nå om å være best mulig i VM til sommeren, sier Sjögren.