TIL FFF sikret jubel på hjemmebane: – Det har vært helt fantastisk

Tromsø Full Fart Fremover vant begge sine kamper i sesongavslutningen.

Tromsø FFF etter at de hadde fått utdelt pokal og medaljer.  Foto: Mats Rydland

fotball

Siste serierunde i Triangelserien, som er en serie for fotballspillere med funksjonsnedsettelse, ble spilt på Alfheim lørdag. Allerede før siste kamp mellom TIL FFF og Balsfjord Stars hadde hjemmelaget sikret seg seriemesterskapet etter at de slo Pioner i første kamp.

Tidligere i år har både Balsfjord Stars og Pioner fra Finnsnes arrangert hver sin serierunde.

– Det har vært helt fantastisk. Man ser jo hva det betyr for dem, smiler trener Jon Ivar Wilhelmsen.

Fikk drakter fra Ruben Yttergård Jenssen

Troms Fotballkrets var til stede og delte ut medaljer til alle spillerne, samt diplom og pokal. Hvert lag fikk også tre drakter fra Ruben Yttergård Jenssen, som han enten har brukt selv, eller byttet til seg gjennom karrièren.

– Det er utrolig kult at Ruben sender en hilsen til laget. Han har vært en stor del av TIL FFF. At han sender en hilsen som det her, gjør oss rørt, forteller Kirsti Heim i TIL FFF til iTromsø.

Heim forteller også at Yttergård Jenssen var til stede på en av treningene før jul i fjor, mens trener Wilhelmsen skyter inn at Yttergård Jenssen har bidratt litt før Wilhelmsen selv ble trener.

Triangelserien lørdag 7. oktober

TIL FFF – Pioner: 4–3

Pioneer – Balsfjord Star: 5–3

TIL FFF – Balsfjord Star: 5–3

Lover gullfest

Men det var ikke bare premier som ble delt ut på Alfheim, som for anledningen hadde både kameraproduksjon, hvor kampene ble sendt på storskjermenen på stadion, og speaker.

– Hvert lag fikk også 10 000 kroner de kan bruke til arrangementer som de har til neste år, for eksempel, sier Stine Gundersen fra Troms Fotballkrets til iTromsø.

Å finne noe å bruke pengene til, er ikke et problem for Tromsø FFF-treneren.

– Jeg tenker det blir en gullfest noe av pengene blir å gå med til. Så blir noe å gå med til landsturneringen i Bergen neste år. Det er ikke gratis å fly dit.

– Vi bruker kanskje halvparten på pizza, tipper jeg, sier Wilhelmsen, selv om enkelte av spillerne foreslår å heller bruke pengene på hamburger.