Tarik Elyounoussi avgjorde Stockholm-derby. Så brøt skandalescenene ut.

Tribunebråk ryster Fotball-Sverige.

AIK-angriper Tarik Elyounoussi avgjorde mot rivalen Hammarby. Så ble det skandalescener på tribunene.  Foto: BILDBYRÅN

fotball

HAMMARBY-AIK 0–1

Det var en vanvittig ramme rundt Stockholm-derbyet søndag ettermiddag. Til slutt vant AIK 1–0 over Hammarby foran nesten 30.000 tilskuere på Tele2 Arena.

Den norske landslagsspilleren Tarik Elyounoussi avgjorde kampen etter 81 minutter. Den tidligere Rosenborg- og Fredrikstad-spissen scoret på straffe.

Etter kampslutt tok imidlertid folkefesten en ny vending.

Lagenes supportere barket sammen i bortesvingen. Det ble også kastet røykgranater, slik at tumultene var omgitt av gul røyk.

Den svenske avisen Aftonbladet beskriver det hele som «skandalescener». Mange sikkerhetsvakter måtte trå til for å avslutte slåsskampen. Etter noen minutter hadde supporterne roet seg ned.

  • Husker du 17-åringen som for ti år siden ble døpt «den nye Messi?». Nå snakker han ut om valget som overrasket alle og løgnene han måtte fortelle for å dekke over et av fotballens største tabuer. Les mer her.
Allsvenskan fotball søndag, 9. runde:

Hammarby – AIK 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Tarik Elyounoussi (str. 80).

29.266 tilskuere.

Mats Solheim spilte hele kampen for Hammarby, mens Sander Svendsen fikk 8 minutter som innbytter. Tarik Elyounoussi spilte 86 minutter for AIK.

Malmö – Häcken 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Søren Rieks (49), 2-0 Markus Rosenberg (str. 77).

15.735 tilskuere.

Jonathan Rasheed var ubenyttet reserve for Häcken.

Rødt kort: Moestafa El Kabir (90, to gule), Häcken.

(©NTB)

– Det var fantastisk

Olympiakos solgte Tarik Elyounoussi til AIK i januar. Søndag opplevde altså 30-åringen sitt største øyeblikk i AIK-drakten så langt.

Han var henrykt etter å ha avgjort det som er blant de største oppgjørene i svensk fotball.

– Det var fantastisk. Det er deilig å score mål, siden jeg misset en stor sjanse i første omgang. Det var vi som ville mer og vi vinner fortjent. Det var en stor ære å skyte den straffen, sier Elyounoussi til CMore, ifølge SVT.

Dommeren Andreas Ekberg pekte på straffemerket etter at Hammarby-spiller Jiloan Hamad og AIKs Daniel Sundgren barket sammen innenfor sekstenmeteren. Hammarby-trener Stefan Billborn mente straffen var billig.

Riktig eller ikke, avgjørelsen kan få stor betydning for gullkappløpet i Allsvenskan. Med seieren kuttet AIK luken til Hammarby fra seks til tre poeng.