Thorstvedt om avdøde Ingesson: – Han var en fighter

Den svenske VM-helten fra 1994, Klas Ingesson, gikk bort natt til onsdag. Han spilte sammen med Erik Thorstvedt.

Klas Ingesson og Erik Thorstvedt kom samtidig til IFK Göteborg.  Foto: Digitalsport / NTB scanpix

fotball

Erik Thorstvedt husker godt lysluggen han spilte sammen med for IFK Göteborg på slutten av 1980-tallet.

KJEMPET PÅ: Klas Ingesson fortsatte å lede laget, selv om han i 2014 satt i rullestol.  Foto: Digitalsport

– Jeg har ikke et vondt ord å si om Klas Ingesson. En flott type, en real fyr, sier Thorstvedt.Dødsbudskapet kom ikke overraskende.

– Han har vært fryktelig syk, veldig lenge. Det er fantastisk at han har vært så aktiv som han har vært så lenge, sier Thorstvedt.

Trente Elfsborg

Klas Ingesson (46) har kjempet mot kreften lenge. Likevel ble han for et år siden presentert som ny manager i det svenske topplaget Elfsborg, der norske Henning Hauger spiller. Den jobben hadde han helt til for to uker siden.

– Klas Ingesson var en fighter, en skikkelig tømmerhogger fra de dype skoger, sier Thorstvedt.

KJENDISDUELL: Klas Ingesson (til h.) forsøker å ta ballen fra Jürgen Klinsmann, i kjent energisk stil. Roger Ljung følger med.  Foto: Digitalsport

Ingesson hadde en viktig rolle i IFK Göteborg, på det svenske landslaget og i en rekke internasjonale toppklubber, som PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday og Marseille på 90-tallet.– Klas kom fra bygdene og var en veldig energisk spiller med mye kraft. Han var kanskje ikke noe teknisk vidunder, men en veldig effektiv spiller, som fikk en veldig god karriere, sier Thorstvedt.

Johansson: – Ga aldri opp

Den tidligere Brann— og FK Haugesund-spilleren Magnus Johansson var også lagkamerat med Ingesson i Göteborg.

– Jeg håper han har satt merke etter seg i svensk fotball. Som spiller gjorde han det definitivt, men også som trener. Den innstillingen han hadde, at man aldri skal gi opp, den håper jeg har smittet på mange. Det er det veldig mye handler om i fotballen. Aldri gi opp, sier Johansson.

Få har fått så mye ut av karrieren sin som det Ingesson gjorde, gjennom målrettet arbeid.

– I verktøykassen hadde han i utgangspunktet bare det at han løp forferdelig mye, og at han jobbet hardt. Så kom de andre tingene etter hvert, sier Johansson.

De to gikk i hver sin retning fra Göteborg. Ingesson til Mellom-Europa og senere Italia, mens Johansson havnet i Bergen.

– Vi hadde ikke så mye kontakt etter det, annet enn at vi treftes av og til, når vi begge var i Göteborg. Men en gang lagkamerat, alltid lagkamerat, sier Johansson, som synes dødsbudskapet var vanskelig.

– Det er trist. Forferdelig trist, sier Johansson.

Ingesson etterlater seg konen Veronica og to sønner.