Tidligere Celtic-spiller aktuell for AaFK

AaFK bekrefter at høyreist spiss står på blokka.

Lars Bohinen er på spissjakt.  Foto: Staale Wattø

fotball

Lars Bohinen har tidligere vært klar på at han trenger en del nye spillere, og gjerne som raskt som mulig. I forrige uke bekreftet han at Brann-spissen Steffen Lie Skålevik var et interessant alternativ.

Nå skriver den islandske avisen Morgenbladet at AaFK er interessert i den 195 centimeter høye spissen Holmbert Aron Fridjonsson. Ifølge avisen bekrefter islendingen at han har snakket med AaFK.

Bekrefter interesse

– Jeg kjenner til spilleren, ja. Vi har veldig mange navn på blokka, og han er et kjent navn, sier sportssjef Bjørn Erik Melland til Sunnmørsposten.

Han ønsker ikke å si noe mer om interessen rundt spissen, som spiller for den islandske klubben Stjärnan. Fridjonsson scoret elleve mål på 19 seriekamper forrige sesong.

Solgt for ti millioner kroner

Den islanske spissen startet karrieren i HK Kopavogs, så gikk vegen videre til Fram Reykjavik. Etter å ha prøvespilt for den nederlandske klubben Heracles og skotske Celtic, fikk han en fireårskontrakt med sistnevnte. Overgangssummen skal ha ligget på rundt 100.000 pund, som tilsvarer litt over en million kroner.

Ifølge Wikipedia fikk ikke Fridjonsson en eneste seriekamp mot Celtic, og ble lånt ut til Brøndby der han scoret ett mål på elleve kamper. I 2015 reiste han hjem til den islandske klubben KR, og videre til Stjärnan i 2016 på lån og permanent overgang året etter.