Tidligere Nottingham Forest-spiss klar for Aalesund

AaFK har signert sørafrikaneren Lars Veldwijk på lån fra den belgiske klubben KV Kortrijk.

  Foto: Lefteris Pitarakis / TT / NTB scanpix

fotball

Det skriver klubben på sin nettside. 25-åringen er født i Nederland, men spiller for Sør – Afrikas landslag. Han har spilt på øverste nivå i Nederland, for klubber som FC Utrecht, Excelsior og PEC Zwolle. Sommeren 2014 ble han kjøpt av Nottingham Forest i engelske Championship, men klarte aldri å etablere seg. Etter et utlån til PEC Zwolle, ble han solgt til Kortrijk i Belgia i slutten av august. Der har det foreløpig kun blitt én scoring på elleve kamper.

– Det gjør oss sterkere som lag, gjør bredden sterkere. Vi får inn en helt annen type spiss enn det vi allerede har, sier trener Trond Fredriksen.

Spilleren selv kommer til Ålesund lørdag, men alt det formelle med papirarbeidet er i boks. Avtalen er gjort med opsjon på kjøp, forteller klubbdirektør Henrik Hoff til Sunnmørsposten på treningsfeltet fredag.

– Vi er enige om hvor mye AaFK må betale om klubben vil kjøpe ham i sommer, sier Henrik Hoff.

Han beskriver prosessen med å hente inn en ny spiss, som krevende: – Vi har jobbet hardt over tid og nå har vi endelig fått på plass akkurat den type spiss som trenerteamet ønsket. Det er snakk omen stor og sterk spiss, som vi håper vil score mange mål, forteller Hoff.

– Hvordan fant dere frem til Veldwijk?

– Vi har brukt det nettverket vi har brukt ved tidligere anledninger. Vi sendte ut noen følere til agenter om hva vi var på jakt etter, svarer han.

– Vi har fått mange forslag, men neste alle er blitt lagt bort. Da vi fant Veldwijk så var vi sikre på at dette var rett mann, sier klubbdirektøren.

Veldwijk har 72 mål på 159 profesjonelle kamper. Med sine 196 centimeter rager han høyt over bakken, men har også mer å by på.

– Han har god fart og er flink til å bevege seg, sier Fredriksen til klubbens nettside.

Den nederlandskfødte spissen er lånt ut til AaFK frem til 31. juli med opsjon på kjøp. Til helgen venter Stabæk i første serierunde. Trener Fredriksen vil ikke avsløre om Veldwijk får spille, men han skal være med i troppen.