Materialforvalter Stian Refvik og trener Bjarne Berntsen ankom Strømmen to timer før kampstart.

Materialforvalter Stian Refvik og trener Bjarne Berntsen ankom Strømmen to timer før kampstart. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Tøff utfordring venter svekket Viking

Vi følger Strømmen-Viking fra klokken 15.00.

Ingen Zlatko Tripic. Ingen Zymer Bytyqi. Ingen Leo Østigård. Ingen Julian Ryerson.

Viking kommer til den siste bortekampen før ferien uten flere av sine beste.

Fire av spillerne som har vært faste på laget denne våren er ute. Både Tripic og Bytyqi står over bortekampen mot Strømmen med skader. Planen er at begge skal være tilbake og 100 prosent etter den tre uker lange ferien.

Ryerson og Østigård står over mot Strømmen med karantene for gule kort.

Motstander Strømmen er et av bunnlagene i 1. divisjon. Laget er imidlertid brukbare hjemme.

De hadde en katastrofal mai med fem tap på seks kamper, men hentet seg brukbart inn i juni og står med to seirer på de siste tre kampene.

– De har gjort det mye bedre ett at de la om til fem spillere bak. De første månedene tapte de mange kamper fordi de spilte for naivt. Nå er de mer kyniske, vurderer Viking-assistent Morten Jensen.

Han forteller at Viking ikke lar seg stresse av at flere viktige spillere mangler.

– Vi går definitivt for seier. Strømmen er et vrient lag å møte, men vi skal ha kvaliteter nok i laget til å kunne vinne dette, sier Jensen.

Dette er Vikings lag mot Strømmen (4–3–3):

Amund Wichne - Rasmus Martinsen, Markus Nakkim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl - Kristian Thorstvedt, Steffen Ernemann, Fredrik Torsteinbø - Usman Sale, Tommy Høiland, André Danielsen.

PS: Iven Austbø pådro seg en vridning i ankelen på trening i forrige uke og er ikke med i Viking-troppen. Claes Kronberg skal testes før kampen. Han er med til Strømmen og starter på benken dersom helsen tillater det.