Toppscorer Fridjonsson på benken

AaFKs toppscorer, Holmbert Fridjonsson, starter på benken i dagens hjemmemøte med Kongsvinger. Det åpner for debut i en AaFK-startellever for unggutten Jens Petter Hauge (18).

Holmbert Fridjonsson starter på benken mot Kongsvinger.  Foto: Marius Simensen

fotball

Med sine 15 scoringer er Holmbert Fridjonsson toppscorer i OBOS-ligaen. Han har imidlertid slitt med en skade i kneet i det siste, og var heller ikke med i forrige kamp for 14 dager siden – en kamp som endte med 1-3-tap for Ullensaker/Kisa.

Fridjonsson har vært med på treningene den siste uken, men er ikke funnet frisk nok til å være med fra start i dagens kamp mot Kongsvinger. Han er imidlertid blant de sju som er klar til å steppe inn ved behov.

AaFK må også klare seg uten Aron Thrandarson i dagens kamp. Islendingen måtte gå i garderoben i det 62. minutt mot Ullensaker/Kisa, etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort.

AaFK-trener Lars Bohinen har dermed tenkt formasjonsendring inn mot dagens kamp mot Kongsvinger. 3-5-2 har blitt til 3-4-3, der Jens Petter Hauge dermed får sin debut fra start i den offensive treeren. Med seg i linja har han Sondre Fet og Torbjørn Agdestein.

Tung periode

Så lenge AaFK troner øverst på tabellen er det vanskelig å snakke om en helsvart situasjon. Men med åtte seriekamper igjen av sesongen 2018 er situasjonen nok preget av litt mer spenning enn de oransje hadde ønsket. Og ikke minst; betydelig mer usikker enn den var for bare fem serierunde siden.

De fire siste kampene har gitt kun én seier til tangotrøyene. To er endt med tap, og én er endt uavgjort. Det betyr at en betryggende tabelledelse nå er redusert til kun tre poeng! Og verdt å merke seg: Det er både Viking og Mjøndalen som ligger tre poeng bak. Kun to lag rykker direkte opp til eliteserien.

Tøffe kamper

AaFK skal møte både Mjøndalen og Viking i innspurten av sesongen; Mjøndalen borte i neste serierunde, mens Viking kommer til Ålesund 23. oktober. I tillegg skal AaFK til Sogndal runden etter Viking-kampen. Sogndal ligger på 4. plass på tabellen før denne runden – sju poeng bak Ålesund.

Dagens motstander, Kongsvinger, er blant lagene som kjemper om de fire passene som gir play-off for kamp mot laget son ender tredje sist i eliteserien. Før dagens kamp innehar de 6. plassen, men kun på bedre målforskjell enn Tromsdalen. Så laget fra de dype skoger har også alt å spille for.

Niklas Castro, som er AaFK-spiller fra 1. januar neste år, er ikke med for Kongsvinger i dag. Det er imidlertid to gamle AaFK-kjenninger; brasilianeren Marlinho og Edvard Skagestad. Begge spiller fra start. 

Lagene

AaFKs startellever (3-4-3): Daniel Gretarsson – Kaj Ramsteijn, Jonas Grønner, Oddbjørn Lie – Adam Arnarson, Fredrik Carlsen, Erikson Spinola Lima, Nikola Tkalcic – Sondre Fet, Torbjørn Agdestein, Jens Petter Hauge.

Innbyttere: Omenås, Fridjonsson, Gueye, Sæthre, Hatlehol, Karlsbakk, Breivik

Kongsvingers startellever (4-4-2): Arnold Otieno – Edvard Skagestad, Christian Røer, Martin Lundalm Ridouan Essaeh – Dongwan Gang, Marlinho, Iman Mafi, Fredrik Sjølstad – Adem Güven, Shuaibu Ibrahim.

Innbyttere: Trautner, Pålerud, Øby, Hotler, Bydal.