Torsteinbø reiser til Sverige fredag

Mye tyder på at Fredrik Torsteinbø blir klar for svenske Hammarby.

TIL SVERIGE: Fredrik Torsteinbø blir trolig Hammarby-spiller.   Foto: Tommy Ellingsen - NTB scanpix

fotball

— Jeg og Fredrik reiser til Sverige i morgen. Mye tyder på at han blir Hammarby-spiller, men jeg vil ikke gå ut å proklamere at det er i orden før alt er i boks, sier spillerens rådgiver, Bent Raknes, til Aftenbladet.

Ny trener og sportssjef

Torsteinbø ønsker ikke å kommentere saken før avtalen er underskrevet. Hammarby vant sist Allsvenskan i 2001, og tok også hjem den svenske cupen det året. Nå har det grønne og sorte spilt i Superettan siden 2010. I fjor ble laget nummer fem på Sveriges nest øverste nivå.

Klubben har imidlertid klart størst publikumssnitt i sin divisjon, og ansatte tidligere i vinter Mats Jingblad som ny sportssjef og Nanne Bergstrand som ny trener. Bergstrand førte i 2008 Kalmar, med blant andre Patrik Ingelsten på laget, til svensk seriegull.

— Dette er en kjempespennende klubb for Fredrik. Rykker de opp igjen til Allsvenskan har de fort 20.000 tilskuere i snitt på hjemmekampene. Det er en stor klubb som holder til i Stockholm, og tilbyr Fredrik en spennende totalpakke, sier Raknes.

Det har ikke lyktes Aftenbladet å få noen kommentar fra Hammarby-ledelsen.

Uenig med Sandnes Ulf

Torsteinbø var ønsket med videre i Sandnes Ulf, men partene kom ikke til enighet. Spillerens lønn var det sprikende punktet.

— Han drar ikke til Hammarby for pengene, det kan jeg si helt sikkert. Det er ikke veldig stor forskjell på de to tilbudene, såpass kan jeg si, sier Raknes.

Torsteinbø har tidligere sagt til RA at han opplever at Sandnes Ulf tilbyr bedre betingelser til spillere utenfra, enn til lokale. Det tilbakeviser daglig leder Tom Rune Espedal.

— Vi har flere lokale spillere i troppen fremdeles, deriblant Vegard Aanestad og Kenneth Sola. Vi ser også at spillere har lyst til å komme hit å spille med de betingelsene vi tilbyr. Sandnes Ulf kommer aldri til å vinne på lønn, men vi ligger ikke så veldig langt unna de andre klubbene, og vi har en tydelig økonomistyring. Det er også viktig, sier Espedal.

Likefult ser Torsteinbø fra Hammarby ut til å komme til enighet med en klubb på nivå to i Sverige, og ikke med Sandnes Ulf.

— Jeg vet ikke hva han får i Hammarby, men han fikk et godt tilbud av oss. Vi ser hva slags CV spillerne har, hvor lenge de har vært med og hva de har prestert, og tilbyr en prestasjonsbasert avtale etter det. Desto mer man spiller, desto mer betalt får man, sier Espedal.