Nicki Bille Nielsen.

Nicki Bille Nielsen. Foto: ©PER KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER

Tre personer siktet for drapsforsøk på tidligere RBK-spiller

Nicki Bille Nielsen alvorlig skadet – en person på frifot.

Tre personer er siktet for å ha forsøkt å drepe den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen med hagle.

Episoden de er siktet for, fant sted andre juledag i fotballspillerens bolig i Sydhavnen i København, skriver Ekstra Bladet. Der skal de tre ha skutt med hagle mot Bille, som skal ha blitt truffet i høyre underarm og alvorlig skadet.

Politiets etterforskningsleder sier til danske BT at skadene ikke er livstruende. Ifølge NTB var han frisk nok til å bli avhørt av politiet onsdag.

Ikke varetektfengslet

To av de siktede er pågrepet og ble fremstilt for varetektsfengsling i København onsdag, mens den tredje personen fortsatt er på frifot. Forhøret i retten ble holdt bak lukkede dører.

Begge de to pågrepne nekter straffskyld for hendelsen. Påtalemyndigheten ønsket å varetektsfengsle de to pågrepne, men dommeren avslo ønsket. I stedet besluttet dommeren å opprettholde anholdelsen i tre dager, før de på nytt må møte i retten.

De tre er også siktet for å ha oppbevart haglen som skal ha blitt brukt under hendelsen natt til onsdag.

Ifølge Bjarke Madsen, etterforskningsleder ved København-politiet, ble en person hentet fra leiligheten Nicki Bille eier, i ambulanse natt til onsdag. Han vil ikke bekrefte om personen er Nicki Bille eller noen andre, men sier at politiets teknikere jobber på stedet.

Fikk sparken etter bråk

30-åringen Nicki Bille Nielsen sonet tidligere i år en fengselsdom på én måned på grunn av en voldsepisode i Monaco. Han vendte så tilbake til dansk fotball og Lyngby etter å ha spilt for greske Panionios.

I oktober ble han pågrepet på Strøget i København etter å ha opptrådt truende og vært i besittelse av en luftpistol, noe som resulterte i at han fikk sparken i Lyngby.

Rosenborg-spiss

Bille spilte for Rosenborg i 2013 og 2014. Også da kom han i trøbbel, blant annet for å ha bitt en politimann under en fuktig bytur i København. For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.

Bille ble også pågrepet av politiet etter bråk på byen i Trondheim i 2013. Og tilbake i 2009 fikk han betinget fengselsstraff og samfunnstjeneste for å ha delt ut et knyttneveslag.

Saken oppdateres