SCORET TO: Tommy Høiland herjet mot Elverum. Her setter han inn 4-0

SCORET TO: Tommy Høiland herjet mot Elverum. Her setter han inn 4-0 Foto: Per Tormod Nilsen

Treneren hyllet Høiland etter seier mot topplaget

Spissen fikk skryt da Molde 2 slo topplaget Elverum.

MOLDE: (Rbnett): Trener Trond Strande var meget godt fornøyd med Tommy Høilands prestasjon da Moldes andrelag slo Elverum på Aker stadion lørdag. Angriperen scoret to mål og leverte en målgivende pasning da han ble felt alene med keeper. I tillegg la han ned en fandenivoldsk arbeidsinnsats i samtlige 90 minutter.

— Tommy er utrolig fin å ha på topp der. Dette er en gutt som har lyst til å spille fotball og som gir alt hver gang. Du trenger nesten ikke snakke med ham før kamp, du kan se at han har bestemt seg og du vet alltid hva du får. Tommy jobber knallhardt og ofrer seg for laget. Det er veldig bra. Samtidig skaffer han seg selv positive opplevelser når han spiller i 2. divisjon. Det er en viktig egenskap, sier Strande til Rbnett.

Høiland følte seg snytt for ett eller to straffespark da han som innbytter gikk i bakken to ganger i sluttminuttene mot Haugesund fredag kveld.

— Jeg følte at ting gikk litt imot meg mot Haugesund, så jeg var litt irritert utover kvelden. Men så måtte jeg bare glemme det og se framover, sier Høiland.

Bare 17 timer seinere ble han felt på Aker stadion igjen, uten at dommeren blåste. Denne gangen trillet ballen bort til Agnaldo som sørget for at det likevel ble 3-0 etter 35 minutter.

— Det var litt kjedelig, for jeg ble snytt for en scoring til der. Det var nesten åpent mål, sier Høiland.

Skuffet over lite spilletid

Da hadde Høiland allerede gitt Molde ledelsen 1-0 med en sikker avslutning etter bare ett minutts spill. Thomas Kind Bendiksen plasserte et frispark vakkert i vinkelen til 2-0 etter 29 minutter.

Åtte minutter ut i andre omgang var spissen på farten igjen. Han dempet elegant en flott langpasning fra Kristian Strande, kranglet seg forbi keeper og en forsvarer og satte inn 4-0. — Jeg har scoret mange mål både for andrelaget og førstelaget. Derfor kjenner jeg litt skuffelse over spilletida jeg har fått i Tippeligaen denne sesongen. Molde har mange gode spillere og konkurransen er tøff, men jeg synes likevel jeg burde fått starte noen flere kamper, sier Høiland.

Sluknet litt etter pause

Molde-laget leverte en meget solid førsteomgang på Aker stadion. Likevel ble det tendenser til kaos i rekkene da Elverum reduserte to ganger, etter henholdsvis 62 og 68 minutter. En god Andreas Linde i MFK-målet hindret at gjestene fikk redusere til 4-3 og skape virkelig spenning i en kamp som alle trodde var avgjort.

— Vi leverte veldig bra i første omgang. Vi hadde kontroll defensivt og skapte store sjanser. Jeg synes vi sprudlet litt i perioder. Og selv om Elverum er et godt lag var det unødvendig at vi slapp dem inn i kampen igjen. Etter pause forsvant mange av de gode prestasjonene og kollektivet falt i kvalitet. Men heldigvis tok vi oss sammen og red av stormen denne gangen, slik at det aldri ble skikkelig farlig mot slutten, fastslo trener Trond Strande.

Molde 2 tok steget opp fra den verste bunnstriden med tre sterke poeng mot Elverum, som lå på tredjeplass før denne serierunden. Neste 2. divisjonskamp for MFK er hjemme mot Brumunddal 3. august.