Iven Austbø sier spillerne kan ikke gjøre noe med økonomien, men er spent på trenerkabalen i Viking.

Iven Austbø sier spillerne kan ikke gjøre noe med økonomien, men er spent på trenerkabalen i Viking. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Trenerkabalen er det viktigste for Viking-spillerne: - Vi kan ikke gjøre noe med økonomien

Idrettsutøvere er drillet til å legge fra seg ting de ikke kan gjøre noe med. Økonomi og stadionspørsmål plager ikke spillerne i Viking.

Det henger mye usikkerhet rundt Viking for øyeblikket. Blant de få tingene som er sikkert, er at klubben ikke spiller i Eliteserien neste sesong. Det som også er sikkert er at spillerne nå har ferie etter den tunge sesongen.

Det er usikkert om klubben klarer å unngå en konkurs. Det er usikkert om klubben klarer å beholde Viking Stadion. Det er ingen som vet hvem som skal være trener dersom klubben er med inn i 2018.

– Nå er det ferie, så vi tenker ikke så mye på det. Det er først og fremst trenerkabalen vi er spent på, men den situasjonen har vi jo vært i før, sier Austbø.

Ni trenere

Siden Austbø debuterte for klubben har det vært ni foreskjellige hovedtrenere i Viking.

– Situasjonen med å vente på ny trener er vi vant til, sier Austbø.

Austbø er fra Randaberg og debuterte for Vikings A-lag i 2003. Han var i klubben i fire år. Etter 2007-sesongen dro han videre til Stabæk.

Neste stopp ble Sandefjord, før han kom tilbake til Viking i 2014. Siden returen har han spilt 93 kamper på øverste nivå. Austbø har kontrakt med Viking ut 2018.

Trenerkabalen er det spillerne sender tankene til. Økonomi og stadion får noen andre ta seg av.

– Vi spillere er ansatt for å spille fotball. Vi kan ikke gjøre så mye med økonomien, sier Austbø før han legger til:

– Det er klart man tenker litt på det, men hvis vi skal fly rundt å tenke på det hele tiden, da har vi mye vi skal bekymre oss for.

Vikingkaptein André Danielsen kan ikke gjøre annet enn å vente på en avgjørelse.

Vikingkaptein André Danielsen kan ikke gjøre annet enn å vente på en avgjørelse. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Ingenting er avgjort

En annen spiller som debuterte for de mørkeblå i 2003 er kapteinen, André Danielsen. Han er enig i Austbø sitt syn på saken.

– Ingenting er avgjort, og det er ikke noe vi som spillere kan gjøre. Vi må bare legge dette til side og vente på en avgjørelse, sier Danielsen.

Med unntak av et låneopphold i Bryne i 2006 har 32-åringen vært i Viking siden debuten. På de 14 årene har Danielsen spilt 307 kamper på øverste nivå for klubben.

Teller man samtlige kamper Danielsen har spilt i Vikingdrakta, blir det 500, det er gir en fjerdeplass på lista over spillere med flest kamper for klubben.

Så lenge Viking består starter fellestreningene andre uka i januar.