Tromsø forlenger neppe med Kpozo: - Best for han og oss at han drar tilbake

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen sier klubben neppe vil forsøke å få med Patrick Kpozo videre fra sommeren av.

Patrick Kpozo er med all sannsynlighet ikke Tromsø-spiller i høst.  Foto: NTB scanpix

fotball

Den 19 år gamle ghaneseren har spilt tre av 10 kamper sin han kom før sesongen (To i serien og en i cupen). Nå ser det meste ut til at Kpozo returnerer til AIK i sommer.

- Vi befant oss i en veldig sårbar situasjon da vi ble tipset om han. Vi sto igjen med kun en venstreback som dessuten hadde vært småskadet innen serien startet. Vårt håp var at han kunne komme inn og hjelpe oss i en kortsiktig situasjon, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til FotbollDirekt.se.

Forlenger ikke

Kent-Are Antonsen har blitt foretrukket framfor Kpozo, som skulle gi TIL dekning på venstrebacken til Tom Høgli returnerer i sommer.

Det virker som veldig mye skal til for at Kpozo ikke reiser hjem 20. juli.

- Det enesre som kan gjøre at han blir er om han får sjansen til å spille, tar den og gjør det bra i kanskje fem matcher på rad. Men slik det ser ut nå, er det nok best for både han og oss at han drar tilbake til AIK etter låneavtalen går ut, sier Johansen til avisen.

Må spille alt

TIL har nøyaktig fem kamper å spille før 20. juni, som er datoen TIL må bestemme seg for om de ønsker å benytte seg av opsjonen på en forlengelse av lånet.

Per dags dato er det lite som tyder på at Kpozo spiller alle de kampene mot Strømsgodset (H), Finnes (B, cup), Lillestrøm (B), Vålerenga (H) og Molde (B).

- Vi har ikkke diskutert en forlengelse, men vi må ta en beslutning om vi skal benytte oss av opsjonen og det må vi gjøre en måned innen lånet går ut, altså 20. juni, sier Johansen.

Svein-Morten Johansen understreker over for iTromsø at klubben ikke har tatt en beslutning omkring Kpozo.

- Vi har ikke tatt en beslutning, det er viktig å understreke. Vi tar en vurdering 20. juni. Om han spiller og er aktuell i de neste kampene, er sjansene større for at han blir, hvis ikke er de mindre. Det er slik saken står seg nå, sier Johansen til iTromsø.