Uefa-president Aleksander Ceferin går i strupen på Fifa.

Uefa-president Aleksander Ceferin går i strupen på Fifa. Foto: NTB scanpix

Uefa-sjefen med sterk kritikk mot Fifa: – De må vise mer respekt

Uefa-sjef Aleksander Ceferin mener Fifa viser klubbene for lite respekt.

Denne uken møtte representanter for de syv største klubbene i verden opp på kontoret til Fifa for et privat møte. Hensikten med møtet var at Fifa ønsket å samle støtte til det nye turneringskonseptet Fifa jobber med.

Klubbene som ifølge New York Times var til stede var Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain og Bayern München.

Fifa-sjef Gianni Infantino hadde besøk av verdens syv største klubber denne uken.

Fifa-sjef Gianni Infantino hadde besøk av verdens syv største klubber denne uken. Foto: NTB scanpix

Fifa ønsker å utvide dagens VM for klubblag, og skal ha fått med seg Japan Softbank. Fondet har sagt at de kan være villige til å investere over 200 milliarder kroner for å se en verdensomspennende klubbturnering med 24 involverte lag.

Planene til Gianni Infantino og Fifa får Uefa-president Aleksander Ceferin til å tenne på pluggene. Til det tyske magasinet Kicker kritiserer han planene til Fifa.

– Fifa oppfører seg merkelig. De diskuterer dette med bare noen få europeiske klubber, og inviterer bare de klubbene som de mener er de viktige. Tror de at det bare er en klubb i Tyskland, to i Spania og to i England som er viktige? Fifa bør respektere hver eneste klubb, sier Ceferin til Kicker.

Han sier at han ikke kan se for seg at UEFA bare inviterer syv klubber om de skal diskutere fremtiden til europeisk fotball, og sier at de vil ha dialog med alle.

– Selvsagt er klubbene skeptiske til Fifas forslag. Jeg vet at det er minst tre av klubbene som var på det møte som ikke er enige med Fifa, sier Ceferin til Kicker.

I tillegg til det nye verdensmesterskapet for klubblag, foreslår Fifa et mini-VM for landslag. Den nye turneringen skal arrangeres annen hvert år, og premiepengene skal ligge på tett opp mot 650 millioner kroner. Åtte landslag skal konkurrere i turneringen. Denne ideen mener Ceferin at Infantino og Fifa har stjålet fra de.

– Vi hadde en idé om et global utgave av Nations League. Vi presenterte ideen for Fifa-presidenten, så til fotballforbundene og så til klubbene. Plutselig kommer Fifa og sier at de skal selge ideen, vår idé, til et fond. Uten noen forklaring. Det er et virkelig rart tilbud. De sa bare at de hadde blitt tilbudt mange penger, sier Ceferin ifølge Kicker.