Ulvestad gir ikke opp i Burnley: – Håper på spilletid i julen

Sliter fortsatt benken hos årets overraskelseslag i Premier League.

Fredrik Ulvestad sliter med lite spilletid i Burnley. 25-åringens kontrakt med «The Clarets» utløper etter inneværende sesong.   Foto: JASON CAIRNDUFF / NTB scanpix

fotball

Fredrik Ulvestad venter fortsatt på gjennombruddet i Burnley. 25-åringen har ikke gitt opp, men innrømmer at det begynner å haste med tanke på spilletid.

Premier League-proffen kom til Burnley fra Aalesund i 2015, men har ikke fått mye spilletid hos «The Clarets». Så langt står han med to kamper på øverste nivå i England, begge kom våren 2015.

Forrige sesong var 25-åringen på utlån hos Charlton, men nå er han tilbake i Burnley-stallen. Spilletid har det imidlertid ikke blitt foreløpig.

– Det går bra i Burnley, treningshverdagen er topp. Men jeg skulle gjerne ha spilt mer, innrømmer Ulvestad overfor NTB.

– Samtidig er det jo slik at laget gjør det veldig bra om dagen. Da er det tøffere å spille seg inn i elleveren, legger han til.

Utgående kontrakt

Kontrakten til den tidligere Aalesund-spilleren utløper etter sesongslutt. Ulvestad ønsker ikke å spekulere i egen fotballframtid.

– Akkurat nå er det vanskelig å svare på. Jeg får bare se hva som skjer. Akkurat nå fokuserer jeg på det hektiske juleprogrammet (i Premier League). Men som jeg har sagt tidligere: På et tidspunkt er jeg nødt til å spille kamper, innrømmer han.

Ulvestad var ubenyttet reserve i seriekampene hjemme mot Stoke 12. desember og Watford 9. desember. Burnley har kamper 23.-, 26.-, og 30. desember, noe som gir den norske midtbanemannen muligheter for spill.

– Jeg føler meg veldig bra, formen er der den skal være. Jeg håper jo å få spille nå i julen. Kampene kommer på rekke og rad, sier 25-åringen.

Fredrik Ulvestad forlot «tangotrøyene» etter 2014-sesongen. – Jeg har vokst veldig som spiller siden da, sier midtbanemannen til NTB.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Taus om interesse

Snart kan Ulvestad, som har én A-landskamp på CV-en, snakke fritt med andre klubber. Selv vil han ikke røpe noe rundt eventuell interesse.

– Har du blitt kontaktet av andre, eller har du eventuelt hørt om noe interesse rundt deg nå som du har utgående kontrakt?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg konsentrerer meg om det jeg kan gjøre noe med selv. Nå har jeg kun juleprogrammet i tankene, gjentar han.

– Hvordan har du utviklet deg som spiller siden du dro ut i 2015?

– Jeg er en mye bedre spiller nå enn da jeg dro. Jeg har for eksempel blitt mye bedre på det fysiske. Og jeg er mer erfaren. Man vokser jo som menneske også, påpeker Ulvestad.

Gleder seg

Burnley har hatt en utrolig sesong i Premier League så langt. Laget er helt oppe på sjetteplass, kun to poeng bak Liverpool på fjerdeplassen som gir mesterligakvalik.

– Vi har et veldig bra lag. Vi har vært flinke til å gjøre basisjobben. Vi er solide bakover, og vi har et sterkt kollektiv. Det har vært solid så langt, sier Ulvestad.

– Laget gjør det bra, men du må se på fra benken. Er det en blanding av glede og frustrasjon?

– Man gleder seg selvfølgelig. Det er bra for alle at laget presterer. Man vil jo spille, men kollektivet kommer først. Det gjelder bare å være klar når sjansen byr seg. Og jeg er klar, forsikrer Ulvestad.