Viking-kapteinen roser lagkompisen til tross for tabbe: – Han var vår beste i 90 minutter

Zlatko Tripic ledet Viking i Viljar Helland Vevatnes fravær og gjorde det utmerket. Han var tilbake for fullt, det samme var keeper Iven Austbø.

Åsane - Viking 1–2

Bergen: - En ren keepertabbe, innrømmer Iven Austbø greit overfor Aftenbladet.

– Ikke glem at han var nesten matchavgjørende med sine redninger før vi tok ledelsen. Han var vår beste i 90 minutter, skryter kaptein Tripic.

Iven Austbø måtte finne seg i poengtrekk, det førte Tripic opp som lagets bestemann på børsen.

– Vi måtte slite, men det skal også sies at vi møtte et langt bedre Åsane-lag i dag enn det vi slo i Stavanger i vår, understreker Tripic, han følte ikke ansvaret som kaptein ekstra tyngende.

– Jeg går utpå for å være meg selv, men vi legger opp til en spillemåte der alle må gjøre en jobb for laget, ta duellene, ta stort ansvar defensivt.

Tripic viste selv enorm styrke i duellspillet.

– Når vår to beste duellspillere, Viljar (Helland Vevatne) og Rolf (Daniel Vikstøl) er borte, må vi andre ta ansvar.

– I dag kom vi ut med tre poeng, veldig bra, vi har tidligere slitt og tapt slike dager, minner Tripic om.

Iven Austbø gledet seg stort over å være tilbake på laget, tabben overskygget ikke gleden så lenge den ikke fikk følger.

– Jeg er blitt vant til situasjonen, litt ut og inn, slik har det vært flere ganger tidligere. Når jeg er ute, gjør jeg det jeg kan for å gjenvinne plassen, samtidig skal du backe opp den som står.

– I dag lyktes jeg fra avspark og frykter ikke at plassen ryker på grunn av tabben.

– Det er ingen tvil om at det er veldig motiverende å komme inn igjen, det frister til enda hardere jobbing, sier Iven Austbø.