Viking-keeperen etter klønete spill: - Det målet deres ser bare idiotisk ut

Viking slapp inn enkle mål da de aldri klarte å gire om mot ti mann sterke Strømsgodset.

DRAMMEN (Aftenbladet): Søndagens kamp mot Strømsgodset var en gyllen mulighet for Viking til å markere at de er et topplag denne sesongen.

Men med fire baklengs hjalp det lite at Suleiman Abdullahi sendte rogalendingene foran allerede etter fire minutter.

— Vi starter kampen slik vi skal gjøre og får målet, men det blir litt enkle feil over hele linjen gjennom hele kampen. Da blir det som det blir, sier en skuffet Iven Austbø til Aftenbladet etter nederlaget.

— Kjentes som om dette var dagen

Sistekansen voktet buret for et Viking i framgang etter to strake triumfer i Eliteserien, men i ettermiddagssola i Drammen var det bråstopp.

— Det er marginer imot, både bakover og framover, og vi mangler presisjon begge veier. Det 3-1-målet deres ser bare idiotisk ut. Han skyter bak Indi (Indridi Sigurdsson, journ. anm.) og jeg sklir samtidig. Det er et skudd som ikke skal gå inn, forklarer 30-åringen.

Også 4-1 var av det enkle slaget der en langpasning fra Bugge Pettersen sendte Vilsvik alene gjennom med fri bane mot Austbø. Høyrebacken gjorde ingen feil mot målvakten.

Muligheten som glapp

Da Strømsgodsets Bismark Adjei-Boateng pådro seg rødt kort etter å ha sakset ned Karol Mets på overtid i den første omgangen, øynet Viking muligheten til å ta med seg minst ett poeng hjem til Stavanger.

Iven Austbø og Viking hadde ikke en god dag på jobben.

Iven Austbø og Viking hadde ikke en god dag på jobben. Foto: NTB Scanpix

— Det kjentes som om dette var dagen, på forhånd føltes det som en bra dag for oss. Det er skuffende at vi ikke klarer å gjøre en bedre andre omgang i den situasjonen, forklarer Kjell Jonevret til Aftenbladet etter kampen. For til tross for mye ballbesittelse med én mann mer, skapte Viking få store sjanser. Og da André Danielsen ikke satte ballen i mål fra fem meter på stillingen 3-1, ble det umulig. Tre minutter senere kontret drammenserne inn deres fjerde og punkterte kampen.

Manglet Berishas aggressivitet og teft

Kampen var Vikings første etter at Veton Berisha gikk til Greuther Fürth, og den innstillingen og offerviljen 21-åringen har gjort seg kjent for i den blå trøya var fraværende i nøkkelsituasjoner.

I den defensive jobbingen var det til tider oppsiktsvekkende passivt, noe som ble understreket av hjemmelagets tredje mål. Gustav Wikheim mottok ballen 35 meter fra Austbøs mål og fikk gå upresset til han hamret den i mål fra 18 meter.

— Det fantes en vilje hos Strømsgodset til å vinne. De springer og slenger seg, de fighter i 90 minutter, tar smeller og springer til de ikke orker mer. Det synes jeg at vi kanskje ikke gjorde i like stor grad, sier Jonevret.

Også den andre veien kunne man ikke unngå å tenke at Berisha ville satt et par av Vikings sjanser i nettet. Danielsens gigantiske mulighet var én, kaptein Sigurdssons bom fra tolv meter på 4-1 var en annen.

Tetter seg til

En trepoenger på Marienlyst ville gitt Viking los på sølvmedaljene etter halvspilt serie. Nå er de fem poeng bak Stabæk, og bak og rundt dem har det tettet seg til.

Likevel gjør tabellplasseringen at Jonevret ikke ser for mørkt på det fortjente tapet laget pådro seg i Drammen. Lørdag kommer Aalesund på besøk til siste kamp før sommerferien.

— Målet før sesongen var å nærme seg Strømsgodset og noen andre lag, og nå er vi halvveis og foran dem. Det har vært en bra vår, selv om vi er skuffet nå.