Viking sa nei til 10-15 millioner

En tysk klubb var villig til å betale 10-15 millioner kroner for Viking-spissen Suleiman Abdullahi (18), men fikk nei.

ØNSKET I TYSKLAND: En tysk klubb ville kjøpe Suleiman Abdullahi for 10-15 millioner kroner i sommer, men Viking var ikke interessert.  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

fotball

STAVANGER (Aftenbladet): Viking er svært sparsommelige med opplysninger rundt episoden som skjedde i sommer. Men Aftenbladet vet at en tysk klubb av en viss størrelse var veldig interessert i å kjøpe Suleiman Abdullahi for fire måneder siden.

Den tyske klubben har sett den nigerianske spissen i aksjon i flere seriekamper. Representantene ble til slutt så overbevist om Abdullahis potensial at de ønsket å gjøre et framstøt overfor Viking.

— Viking er en selgende klubb

Den tyske klubbledelsen skal også ha diskutert et kjøp av spissen med Vikings ledelse. Etter det Aftenbladet kjenner til, var den tyske klubben villig til å betale mellom 10 og 15 millioner kroner for Suleiman Abdullahi.

Viking skal imidlertid ha gjort det klart for den tyske klubben at de ikke var interessert i å selge til en slik pris.

Styreleder i Viking, Charlie Granfelt, ønsker ikke å bekrefte noe eller svare på spørsmål om hvorfor samtalene mellom klubbene stoppet. Han ønsker heller ikke å svare på om den tyske klubben fortsatt er interessert. Men på generelt grunnlag sier han:

— Det er interesse for flere av våre spillere. Det er hyggelig. Viking er en selgende klubb og vil selge dersom vi får rett pris. Vi har ellers ikke noe nytt å melde, sier Granfelt til Aftenbladet.

Den Oslo-baserte agenten Atta Aneke representerer både Abdullahi og Samuel Adegbenro, men agenten vil ikke uttale seg konkret om interesserte klubber.

— Men jeg kan si at det finnes interesse for begge spillerne, klubber har tatt kontakt og forhørt seg om hva som er mulig og hva vi tenker rundt de to. Begge er gode, så det ville vært rart dersom de ikke ble lagt merke til, sier Aneke.

Kostet 2,3 millioner

Suleiman Abdullahi og Samuel Adegbenro har vært en stor suksess i Viking. De to nigerianerne kom til Stavanger i januar for å vise seg fram for Viking-ledelsen. I forkant hadde daværende Viking-direktør, Arne Larsen Økland forhørt seg med Aneke - en agent med solid oversikt over det nigerianske markedet.

I utgangspunktet var det ikke penger i Vikings budsjett til å kjøpe de to nigerianerne, men etter at Arne Larsen Økland hadde sett dem på trening i Vikinghallen, tok den administrerende direktøren sjansen og framforhandlet en overgangssum på 2,3 millioner kroner for begge spillerne. Adegbenro og Abdullahi signerte hver sin fireårskontrakt med klubben.

Etter snart ett år i klubben er det ingen tvil om at Viking gjorde en god investering. Abdullahi har denne sesongen spilt 27 seriekamper og levert åtte scoringer og fem målgivende pasninger. Adegbenro har fem mål og fem målgivende på 24 seriekamper.

Må gi fra seg prosenter

Hvis Viking i framtiden velger å selge spillerne, må klubben dele overgangssummene med seg.

Abdullahi ble kjøpt fra akademiklubben Gee-Lec, mens kantspilleren Adegbenro kom fra Kwara United. De to klubbene ønsket i utgangspunktet mer penger enn det Viking hadde råd til å betale, men som et kompromiss, fikk klubbene forhandlet seg fram til 20 prosent av overskuddet fra et eventuelt videresalg.