De 287 tilskuerne fikk ikke store underholdningen, da et mentalt utladet hjemmelag tok i mot Kenneth Diallo og Gjøvik-Lyn.

Faktisk kunne gjestene ha ledet 2-0 nesten før Brattvåg hadde vært over midtstreken det første kvarteret.

Stanga redda hjemmelaget på Øyvind Sørum sitt langskudd etter fire minutter, og ti minutter etter headet Ruben Guerro mirakuløst utenfra fra kloss hold etter corner.

- Vi gjør ingen stor kamp i dag. Cupkampene har satt sine spor mentalt i spillerne, og i dag handler det bare om å gjennomføre, sier BIL-trener Per Gidlund.

Les også: Dette er Brattvågs cupdrøm

Didrik slo tilbake

Kraftspissen Didrik Fløtre har vært ute siden cupkampen mot Florø med lyskestrekk, men fullførte samfulle 94 minutt lørdag.

Trolig ga scoringen etter 19 minutter ekstra energi.

Et nydelig hardt og flatt innlegg fra høyreback Vegard Sætre, møtte Fløtre nydelig på første stolpe.

Dermed er målkontoen åpnet for spissen som hadde 14 scoringer sist sesong for Brattvåg.

- Vi er i en voldsom flytsone, og da vinner vi på en ikke veldig god dag. Jeg var fryktelig sliten på slutten, men det er godt å være tilbake, sier Didrik Fløtre.

Sammen med Lamine Nekroufs avslutning, som keeper Sarajilic slo til corner, var det alt Brattvåg hadde å by i det som var årsverste av en omgang for BIL.

Gjøvik-Lyn hadde en rekke dødballer og var ballførende i lange perioder, men lykkes ikke i å få avslutningene på målet til BIL-keeper Per Espen Thorsen.

Perle-Finn

De siste 45 var like søvnige sette med Brattvåg-øyne som den første omgangen.

Etter 66 minutter kombinerte Finn Alvestad med Didrik Fløtre før 29-åringen plasserte skuddet oppe i vinkelen med "feil fot"

- Vi er frytelig slitne i dag, og stiller med tre utespillere på benken i tillegg til keeper. Her er det poengene som gleder, sier Finn Alvestad etter å ha satt sitt første mål for sesongen.

Rett før Alvestads høyrebeinte skudd, klarte Stian Simenstad på utrolig vis å heade utenfor BIL-målet.

Tidligere Herd- og SIF-spiller Kenneth Diallo hadde forarbeidet.

- Brattvåg er heldige i dag, og vi er ikke det. Når vi ikke klarer å score på de sjansene vi har så blir det slik. Sesongstarten har spillemessig vært bra, men vi skulle gjerne ha scoret litt flere mål, sa Kenneth Diallo etter kampen.

En kamp som gjestene måtte avslutte med ti mann etter at keeper Sulejmen Sarajilic fikk direkte marsjordra av dommer Even Myrheim for å ha taklet Didrik Fløtre utenfor boksen.

Kampen ebbet ut i 2-0 seier, og trolig er Brattvåg glad for at det er en uke til neste kamp.