Norway Cup:

Herd-gutter ble slått og sparket av russisk lag

Da det russiske laget Cosmos ikke fikk det som de ville svarte de med å fysisk angripe spillerne fra Herd.

Politiet snakker med Herd-spillere etter den ubehagelige opplevelsen.  Foto: Herd

Norway Cup

Herd sitt G14 sjuerlag havnet i ettermiddag i en svært ubehagelig situasjon.

– Det var helt sykt! Jeg har aldri sett noe lignende, sier Jørgen Ljoså som er forelder på Herd som mildt sagt fikk seg en uventet opplevelse da de møtte Cosmos i 16. delsfinalen onsdag. Kampen endte opp som alt annet enn en fotballkamp.


Herd forventer reaksjoner

Herd sine G16-gutter havnet i dag i det som beskrives som tilløp til slagsmål.

– Vi møtte et lag med svært store spillere. 2-3 minutter ut i kampen, under en corner, sparker den russiske keeperen en av våre spillere rett ned og får direkte rødt kort. De virket uforstående til dette, og det tok ganske lang tid før keeperen motvillig gikk av banen og de fikk på plass en ny keeper, forteller Ljoså.

Pratet med treneren

Da kampen omsider var i gang igjen fortsatte russerne med det voldsomme spillet sitt, og både slo og sparket i følge Ljoså. Herd fikk frispark på frispark. Dommeren gikk bort og snakket med den russiske treneren og ba ham roe ned spillerne, men han bare løftet på skuldrene.

– Da vi ledet 2-0 løper den utviste spilleren inn på banen og tar en karatespark mot en av våre spillere. Vi står vantro og ser på og løper inn på bana for å prøve å stoppe det. Da finner russerne tak i nærmeste Herd-spiller, sparker, slår og springer etter dem, sier en sjokkert Ljoså.


Mann pågripen og utvist frå Norway Cup:

Hornindalspelarar avhøyrt av politiet om mannen

Ein utanlandsk mann vart pågripen av politiet og utvist frå Norway Cup etter at fleire lag meldte om påtregjande oppførsel og uønska berøring av jenter.

Også trener Trond Lervik er i sjokktilstand når Sunnmørsposten snakker med ham.

– Det var en del spillere som ble slått ned og sparket etter at dommeren blåste av kampen. Vi er fortsatt ganske «shaky» etter det som skjedde, så vi trenger tid til å roe oss ned, sier Lervik.

Herd fikk til slutt spillerne sine av banen, og Cosmos stakk av fra stedet. Politiet ble kontaktet underveis, men rakk ikke å komme før russerne hadde stukket av.  

Skremt

Stian Holthe var en av spillerne som fikk oppleve russerne på kroppen.

– Vi ble ganske redde for fotball skal jo ikke være sånn. Jeg synes slik spill er helt motbydelig, hevder han.

Tross den dramatiske hendelsen er han glad til sinns.

– Vi lar ikke dette stoppe oss,  og jeg synes vi har taklet det bra som et lag. Vi fortsetter Norway Cup og går for å vinne.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Norway Cup