Lovise Skarbøvik Andresen er en av Norges aller raskeste i sin årsklasse; 14 år. Lørdag løp hun for første gang under 26 sekunder på 200 meter. Vindmåleren var dessverre ikke på Ålesund Friidrettsklubbs store sprinttalent sin side; den viste pluss 2,7, mens grensa for å notere bestetider er pluss 2,0.

På 60 meter hekk derimot var vinden lovlig for Lovise som der satte personlig rekord med ni sekunder blank.

Dette resultatet ga hele 1133 poeng på den såkalte Tyrvingtabellen, der alle summer over 1000 poeng er meget bra.

Flere stevner venter

– Jeg skal delta i Framolekene i Bergen og Tyrvinglekene snart. Det ser jeg fram til, kunne Lovise Skarbøvik Andresen fortelle Sunnmørsposten under lørdagens kretsmesterskap i friidrett på Aksla stadion.

125 utøvere var på plass og Skarbøvik Andresens hekkeresultat var det aller beste.

Ose tilbake

Jonas Andre Ose, Dimna, var tilbake i konkurranser etter tre ukers treningspause. Han fikk 22,89 på 200 meter, en god tid sjøl om han har en langt bedre "pers" fra innendørssesongen.

– Jeg lider av ulcerøs kolitt, forteller Jonas (16 år om tre uker) om en betennelsessjukdom i tjukktarmens slimhinne. Dette er en kronisk magesjukdom som ungdommen er nødt til å bruke medisin for å holde i sjakk.

Mål om å komme til U18 EM

– Målet mitt i år er å kvalifisere meg for U18 EM på 100 meter, da må jeg løpe på 11,02. Det vil si at jeg må forbedre min personlige rekord med 13/100, sier unggutten fra Dimna IL.

Det var flere gode prestasjoner i KM lørdag, der Birthe Franck-Petersen, Ålesund FIK, og Elias Hovden Nilsen, Ørsta, hadde fine resultater i blant annet kule og spydkast.