Blindheim-gutter skal redde Kristiansund VBK fra nedrykk

Kristiansund VBK spiller en viktig kamp til helgen. Med seg har de valgt å ta med seg fire spillere fra Blindheim IL.

Tar steget Jørgen Grongstad (t.v.) Lars Martin Sandanger er klare for innsats for Kristiansund VBK nok en gang. ARKIV.  Foto: Privat

Håndball

Søndag spiller Kristiansund VBK en vinn eller forsvinn kamp hjemme mot Koll i eliteserien. Taper Kristiansund denne kan det gå ille, og et nedrykk kan vær det neste som står for tur.

En av disse guttene som skal være med er Lars Martin Sandanger. 20 åringen var villig til å ta en prat om muligheten han har fått og sjansene for fremtida.

– Det er klart at dette betyr mye. Jeg har lagt ned veldig mange treningstimer, en sånn mulighet er en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig. Det gjør at jeg får motivasjon til å jobbe videre, og jeg får kjenne på nivået. Spill i eliteserien er et mål jeg har på sikt, sier han.

To ferskinger

Sandanger og Jørgen Grongstad har fått prøvd seg på nivået før. Vegard Buset og Severin Juliebø er uprøvd på dette nivået.

– Jeg var med mot NTNU i november, da fikk jeg komme inn i slutten av tredje settet. Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger da, håper på det samme denne gangen, forteller Sandanger.

Sandanger mener også at Blindheim som klubb tjener på dette.

Vil gjøre Blindheim bedre

– Jeg tror klubben kommer til å profittere på dette. Som et lag kommer vi helt klart til å bli bedre av å prøve oss på et høyere nivå. Jeg håper at muligheten for et høyere nivå, kombinert med at vi har NTNU, kan lokke studenter til å komme til Ålesund. Slik de kan komme og spille på Blindheim, sier Lars Martin Sandanger.

Om kampen og hans muligheter for spilletid hadde Sandanger følgende å si:

– Dette er faktisk et veldig viktig bunnoppgjør, men jeg har veldig troen på at vi skal vinne denne.

– Om jeg får spille kommer an på flere ting. Hven som har dagen og hvordan treningene før kamp blir.

Fornøyd trener

Hallgeir Buset, som er trener for herrelaget til Blindheim, var veldig fornøyd med sjansen ungguttene har fått av Kristiansund

– Blindheim volley ser på dette som en stor anerkjennelse av den jobben klubben har gjort, gjennom flere år for å få fram gode spiller på herresiden.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Håndball