Truet med å slå til dommeren

Etter å ha vist Almir Ljajic det røde kortet etter kampslutt anbefalte dommeren ÅHK-treneren om å tie still. Da ble det bråk i Blindheimshallen.

Ålesund-trener Almir Ljajic var særdeles lite fornøyd med dommerne etter 23-25-tapet mot NTNUI i Blindheimshallen. I etterkant av oppgjøret langet han ut mot dommerduoen. Nå varsler begge parter at de vil innrapportere hverandre til Norges Håndballforbund.   Foto: Arkivfoto

Håndball

Ljajic hadde allerede fått det røde kortet for munnbruk etter kampslutt da dommer Morten Neerland antydet at det mest fornuftige ville være om ÅHK-treneren tiet still.

Da smalt det fra Ålesund-treneren:

– Ingen ber meg holde kjeft. Hvis du ber meg holde kjeft en gang til, slår jeg deg rett ned, svarte Ljajic umiddelbart.

Både Ålesund- og NTNUI-spillere gikk kjapt mellom partene, og det hele var kjapt over uten noen særlig form for ytterligere dramatikk.

Tror tre av fire kamper må vinnes

Bjørn Eikrem tror ÅHK må vinne de to neste hjemmekampene – og en av sesongens gjenstående bortekamper – for å unngå nedrykk. Første test kommer lørdag.


– Jeg tar meg ikke så veldig nær av det. Det er ubehagelig å stå der og få det, men samtidig tror jeg det hadde vært verre for noen yngre å få den der, sier dommer Morten Neerland.

– Tok du det som en seriøs trussel?

– Jeg ble ikke nevneverdig bekymret. Jeg smiler heller av det, men samtidig vet du jo aldri, sier Neerland etter oppgjøret som ÅHK tapte 23–25.

Står for det

Etter å ha fått noen minutter for seg selv etter oppgjøret, står imidlertid ÅHK-trener Almir Ljajic inne for trusselen.

– Ja, når han sier til meg at jeg skal holde kjeft. Ingen i verden – verken mammaen eller pappaen min – ber meg holde kjeft. Og i hvert fall ikke en som er 15 år yngre enn meg og ikke har peiling på håndball. Jeg har holdt på med håndball i 30 år, jeg har spilt i eliteserien og jeg har vært på landslaget i Serbia. Så skal han dommeren komme og si hold kjeft til meg etter at han vet han har gjort feil, sier Ljajic, og fortsetter:

– Han kunne sagt unnskyld og beklager for at jeg gjorde feil. Men når han er så spydig er jeg spydig tilbake. Jeg sa det etter kampen, og sier det igjen: Hvis han hadde sagt hold kjeft til meg en gang til hadde jeg faen meg slått han ned, sier Ljajic.

Vil rapportere inn dommerne

Umiddelbart etter trusselen – som Sunnmørsposten overhørte – slo dommerne fast at Ålesund-treneren vil bli rapportert inn til Norges Håndballforbund.

Det tar Ljajic med stoisk ro.

– Ja, og jeg skal rapportere dommerne inn jeg og. Så enkelt er det. I går var de ute og festet i lag med spillerne deres. Jeg så dem med mine egne øyne, de lo og koste seg. Og i dag før kampen satt de her og lo og drakk kaffe med dem. Jeg skjønner det jo, det er jo selvfølgelig en kompisgjeng. Så får vi fire-fem avgjørelser imot oss av dem, sier Ljajic og rister på hodet.

Han var spesielt i harnisk etter en avgjørelse på stillingen 20–22 til NTNUI.

Ljajic kunne knapt forstå det da dommeren dømte brøyt på Harald Simonsen som satte ballen i nota. I stedet for 21–22 kontret NTNUI inn en tremålsledelse.

– Når NTNUI-spillerne kommer til meg etter kampen og sier at vi skulle hatt to klare straffer, da skjønner du at noe er galt. Jeg synes det er helt forferdelig at forbundet setter opp to dommere som avgjør kampen. Jeg synes synd på spillerne mine, sier Ljajic.

Han stusser dessuten på at dommerduoen Neerland/Hoås har dømt fire seniorkamper i løpet av helga sin på Sunnmøre.

– Jeg synes det er helt forferdelig. Det skulle ikke vært lov. Det går an å dømme fire kamper når du dømmer 12-åringer, men fire seniorkamper på to dager? Ingen klarer å være konsentrert over fire kamper. I alle fall ikke når du i tillegg har kompiser på kampene, sier Ljajic.

Tilbakeviser påstander

Selv mener dommerne det ikke er noe problem å dømme fire kamper på to dager.

– I to år har vi vært med i en toppsatsingsgruppe i NHF. Der er det et minimumskrav at vi skal være i såpass god fysisk og psykisk form at vi skal kunne takle dette, sier Morten Neerland.

Han tilbakeviser påstandene om dommerne skal ha vært på byen med NTNUI-spillerne lørdag kveld på det sterkeste.

– Vi er såpass seriøse i det vi driver med at vi ikke er på byen og drikker slike helger. Dessuten sov vi i Ålesund i natt og dem (NTNUI) i Ørsta. Det gjør nok sannsynligheten veldig liten for at vi hadde reist ut med dem. Jeg tror heller at treneren her prøver å legge skylda på oss når laget hans kanskje ikke har spilt hundre prosent, sier Neerland.

– Er dere fornøyd med deres innsats i dag?

– Vi har snakket i lag etter kampen og vi synes vi tar like situasjoner likt begge veier. Det er spesielt en situasjon han reagerer på, og der er det en nesten identisk situasjon som NTNUI får mot seg. Vi legger opp til en tøff kamp, men jeg er fornøyd med lista vi la oss på, sier Neerland.

– Ikke over

I selve kampen så det faktisk lenge ut til at Ålesund skulle få med seg en særdeles viktig seier.

Innledningsvis stengte keeper Eivind Henriksen målet fullstendig. ÅHK fikk en kjapp ledelse og var egentlig i ledelsen med et par-tre mål helt fram til det gjensto et kvarter.

Etter 44 minutter utlignet NTNUI for første gang i oppgjøret.

Det taklet ÅHK dårlig. I stedet for å respondere på motstanden klappet ÅHK nesten litt sammen. Til slutt ble det et 23-25-tap.

Tre kamper før slutt har ÅHK nå to poeng opp til Molde – som har en kamp mindre spilt – på sikker plass.

– Dette er ikke over. Jeg tror ikke Molde tar flere poeng i år. Vi skulle gjerne hatt med oss disse poengene, men det er fortsatt opp til oss selv, sier Almir Ljajic.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Håndball