For Sunnmøres tre lag i 2. divisjon skal ut i bortekamper denne helga; to kamper hver skal gjennomføres.

Allerede i går ettermiddag satte serieleder Volda seg i bussen med kurs for Levanger. Der skal de i kveld opp mot et hjemmelag som Volda-trener Halldor Stefan Haldorsson er litt usikker på.

– Levanger sitt førstelag spiller i 1. divisjon. Og der er det frihelg. Derfor vet vi ikke helt om de tar med seg noen ned på andrelaget vi skal møte. Jeg er alltid opptatt av å vite mest mulig om motstanderne, etter videoanalyse. Men med et andrelag vet du aldri helt, sier islendingen.

Halldor Stefan Haraldsson han har fått en meget lovende start på sin karriere i studentbygda. Etter fem serierunder topper de tabellen med fire seire og uavgjort mot Charlottenlund, som helt sikkert vil være den tøffeste utfordreren til et opprykk.

– For oss er det ikke noen krise om det ikke blir opprykk til 1. divisjon. Men jeg vet at Charlottenlund har satset knallhardt ved å hente inn nye toppspillere. For de er det bare opprykk som gjelder, sier Haraldsson.

– Hvor fornøyd er du med dine spilleres innstilling?

– Veldig bra! De er både motiverte og disiplinerte. Men stallen er litt tynn. Den hadde jeg gjerne sett var større siden vi er sårbare for skader på sentrale spillere, sier Haraldsson.

Jumbolaget Ålesund HK møter de samme lagene, men sjølsagt i omvendt rekkefølge. I kveld drar ÅHK til Orkanger, i morgen venter Levanger 2 på andre banehalvdel. Ålesunderne har gode poengsjanser i helga og bør benytte kampene til å komme seg bort fra sisteplassen på tabellen.

Evaldas Grieze i skuddet for Bergsøy som skal ut i to krevende bortekamper i Oslo når Vålerenga (i dag) og Bækkelaget 2 (søndag) er motstandere.

Bergsøys herrelag skal til Oslo for å møte Vålerenga (i ettermiddag) og Bækkelaget 2 (søndag).

Bergsøy har allerede slått disse to lagene på hjemmebane i høst, men erfaringsmessig blir det vanskeligere på utebane.

Evaldas Grieze i skuddet for Bergsøy som skal ut i to krevende bortekamper i Oslo når Vålerenga (i dag) og Bækkelaget 2 (søndag) er motstandere. Foto: Jarle Mordal