Spår TV-suksess for Northug: – Han er unik

Ekspertene tror Petter Northug lykkes i sin nye jobb.

Petter Northug avsluttet langrennskarrieren onsdag. Nå kan han bli TV-ekspert.  Foto: Ole Martin Wold, NTB scanpix

langrenn

Onsdag avsluttet Petter Northug langrennskarrieren. Det er usikkert hva fremtiden bringer.

Vi har hvert fått ett tegn: I november avslørte nemlig Kampanje at Northug har skrevet under en langsiktig avtale med TV 2.

– Vi har en langsiktig avtale med Petter Northug. Det har vi hatt en stund. Nå skal vi sette oss ned på et eller annet tidspunkt og materialisere planene, sier TV 2-programdirektør Jarle Nakken til Aftenposten.

Mener Northug er et «medietalent uten like»

TV 2-toppen Nakken sier det er altfor tidlig å si når vi får se Northug på skjermen. Men tanken er at skilegenden skal jobbe med både underholdning og sport.

Dermed kan han blant annet bli å se i TV 2s direktesendinger fra verdenscupen. Kanalen har rettighetene til rennene som går i Sveits.

TV 2-ekspert Åge Skinstad jobbet tett med Northug i rollen som langrennssjef. Skinstad tror Northug ville gjort en «helt fantastisk» jobb som ekspert.

– Det er bare å tenke på hvordan han har levert som intervjuobjekt og hvordan han har vært i TV-serier og på sosiale medier. Han er et medietalent uten like, sier Skinstad.

Petter Northug og Åge Skinstad blir trolig gjenforent i TV 2. Her snakker de sammen etter et verdenscuprenn i Toblach i 2009.  Foto: NTB SCANPIX

– Det er ganske mange som har kunnskap, og en god del av dem er flinke i media. Når det gjelder kombinasjonen, å blande kunnskap med å være dyktig i media, der vil han være unik.

– Hvordan vil det være for deg å jobbe med Northug?

– Jeg har veldig god erfaring med å jobbe med Petter. Jeg var langrennssjef mellom 2006 og 2015, og det var ikke direkte kjedelig å jobbe med ham. Jeg lærte masse av ham. Han var flink til å tenke annerledes. Det synes jeg var veldig spennende.

– Det blir veldig interessant

Torgeir Bjørn er i dag en kjent stemme i NRKs langrennssendinger. Men tidligere har han vært landslagsløper i langrenn. Bjørn er spent på hva Northug kan tilføre i en ekspertrolle.

– Han har vært med på å revolusjonere sporten, med tanke på hvordan han gikk i felt og avgjorde på slutten. Han kan formidle hvordan løperne tenker i en sånn situasjon, samt hvordan man angriper løpet og tenker taktisk underveis. Det blir veldig interessant å høre synspunktene hans, sier Bjørn.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn gleder seg til å se hva Petter Northug kan gjøre som ekspert.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Han understreker imidlertid at overgangen fra utøver til TV-ekspert kan være utfordrende.

– Det er stor forskjell. Som utøver tenker man bare på seg selv, men som ekspert på man sette seg inn i alle andres behov og tanker. Det er en overgang for noen, sier Bjørn.

Usikker

Det spørs imidlertid når Northugs nye karriere begynner. Jarle Nakken sier at TV 2 vil «komme tilbake senere» med mer konkrete fremtidsplaner.

På pressekonferansen fortalte Northug at han ikke har en «spikret rute» om hva som skjer i nærmeste fremtid, og at han vil bruke litt tid på å finne ut hva han skal gjøre.

På spørsmål om mulighetene fremover, svarte Northug slik:

– Det er litt samme spørsmålet som surrer rundt i hodet mitt. Du er litt spent på hva som kan skje, og hva du virkelig har lyst til. Mulighetene er så mange.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
langrenn