Uhrenholdt Jacobsen ville stå utenfor landslaget

Astrid Uhrenholdt Jacobsen bekrefter overfor NRK at hun ønsket å satse utenfor landslaget inn mot neste langrennssesong. Regelverket gjorde det umulig.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vurderte sterkt å stå utenfor landslaget.   Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

langrenn

Heming-løperen har i flere sesonger kombinert toppidrettslivet med medisinstudier og har ikke lagt skjul på at det er krevende. Foran neste sesong skal 32-åringen ha kommet fram til at hverdagen ville bli enklere dersom hun sto på utsiden av landslaget.

Den løsningen skulle imidlertid vise seg å bli lite gjennomførbar.

– Jeg har sondert mulighetene for å tre helt ut av landslaget og fortsette satsingen på hjemmebane. Beskjeden var klar; da ville jeg miste muligheten til å gå skirenn på det høyeste nivået. Regelverket definerte egentlig valget til å stå mellom landslagsplass og å legge skiene på hylla, sier  Uhrenholdt  Jacobsen til NRK.

Hun understreker at samtalene hun har hatt med skiforbundet i sakens anledning ikke har vært konfliktfylte. Langrennsveteranen er heller ikke bitter eller sur på skiledelsen.

Uhrenholdt Jacobsen har fått frie tøyler til å følge et tilpasset opplegg inn mot neste sesong. Trolig kommer hun ikke til å delta på en eneste av landslagets fellessamlinger i sommer og høst.

I skiforbundets regelverk gå det fram at utøvere som har takket nei til landslagsplass ikke skal tas ut til å gå konkurranser påfølgende sesong med mindre det foreligger særskilte omstendigheter.

– At jeg er en del av laget nå føles ikke som tvang. Mitt ønske om å stå utenfor hadde først og fremst rotfeste i at jeg ikke er i stand til å følge et fullt opplegg, sier Uhrenholdt Jacobsen.  

Hun er glad forbundet fant en løsning som er tilpasset utdanningsløpet hennes.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
langrenn