Weng etter andreplassen: – Jeg har ikke lyst til å være i form nå

Heidi Weng tok det ikke så tungt at Charlotte Kalla var suveren på Lillehammer.

Heidi Weng var glad for annenplassen på Lillehammer, men ønsker ikke å være i form tidlig i desember.   Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

langrenn

LILLEHAMMER: Svenskenes store lyspunkt denne sesongen, Charlotte Kalla, imponerte igjen. Og da hun rykket mot slutten på 15 kilometeren på Lillehammer måtte Heidi Weng si takk for følget.

Det ble bare annenplass på Enebakk-løperen, men det tok hun ikke så tungt.

– Jeg har ikke lyst til å være i form nå. Jeg var i kanonform på denne tiden i fjor og det gikk jo ikke bare bra. Men det går riktige veien nå, sa Weng.

Hun var skuffet etter sprinten lørdag og var veldig innstilt på å revansjere seg søndag.

– Dette var en opptur. Jeg følte meg veldig pigg på den klassiske delen av løpet.

Bjørgen måtte slippe

Marit Bjørgen var egentlig den alle på forhånd hadde forventet som Charlotte Kallas fremste utfordrer. Men Bjørgen var ikke helt i slag. På den klassiske delen hadde hun veldig glatte ski.

– Det føles litt tungt for tiden. Jeg mangler litt overskudd for å være helt der oppe, sa Bjørgen etterpå. Det ble til slutt en 4. plass, men hun var hele 54 sekunder bak Charlotte Kalla i mål.

På pallen havnet Ragnhild Haga. Det var andre helg på rad at hun går seg inn til en pallplass. Hun har vært en av dem som må kvalifisere seg OL. Men hennes gode resultater tidlig i sesongen kan bety endrede planer.

– I utgangspunktet skulle jeg gå Tour de Ski for å kvalifisere meg. Det er ikke sikkert det er like nødvendig lenger, sa en storfornøyd Haga.