Så feil kan jeg ta!

Dagens Ålesund kommune har en rådmann og tre kommunalsjefer som hver har ansvar for sine ulike fagområder. Dette utgjør et toppnivå på fire personer. Det skulle tilsi at en uten å ta ut noe vesentlig effektiviseringspotensiale kan skimte en toppledergruppe som øker fra fire til fem i den nye, større kommunen.

Så var det dette med naivitet da.

Nye Ålesund kommune er foreløpig rigget med – hold deg fast; en rådmann, en assisterende rådmann, seks kommunalsjefer og tre spesialrådgivere. Om jeg teller riktig blir dette 11 stillinger – ikke fra fire til fem, men fra fire til elleve! I tillegg kommer fire stabssjefer, så da er ledergruppen oppe i smidige 15 personer.

Hva i all verdens dager er det som skjer? Hvem er det som dimensjonerer den nye kommunen som blir ca. en tredjedel større enn dagens Ålesund kommune med et toppledernivå som blir tre ganger så stort? Har noen regnet på dette? Er det noen politikere som har protestert mot denne administrative fråtsingen i stillinger, funksjoner og kostnader – eller sitter dere bare og nikker? Jeg har ikke registrert et snev av protest mot den fråtsingen som nå pågår – en fråtsing hver og en av oss skal være med på å betale i årene fremover.

Husk; dette er kun toppnivået i den nye kommunen. I ukene og månedene fremover skal de neste nivåene dimensjoneres med ledere, nestledere, støttefunksjoner o.l.  Er det noen grunn til å tro at det blir tatt ut noen effektiviseringsgevinster her?

«Alle skal med» er et uttrykk som brukes ofte, men at alle skal med som ledere i den nye kommunen kom litt overraskende på meg. Jeg trodde dette var et effektiviseringstiltak, ikke et sysselsettingstiltak. Men jeg innrømmer gjerne – her var jeg nok en gang naiv.