Leserinnlegg:

«Ikke enkelt å være jobbsøker!»

Kjære Indremisjonsforbundet v/Erik Furnes og Bygebladet: Dette er ikke greit!

Folkehøgskule: Sjøholt folkehøgskule opnar i den gamle husmorskolen i bygda. Ørskog vidaregåande skule vart nedlagt i 2012. 

Meninger

«Strenge krav for å bli tilsett ved Sjøholt Folkehøgskule. Seksualitet og privatliv kan avgjere». Ref. framsiden av Bygdebladet (Møre og Romsdal) 28. januar 2020:

En overskrift fra «Bygdebladet» som provoserer meg utrolig mye. Jeg er for øyeblikket aktiv jobbsøker, og i helgen så jeg utlysningen fra Sjøholt folkehøgskule.«Supert! Dette kan jeg tenke meg, jobbe i en ny kantine med en skole som ønsker sunn og hjemmelaget mat», tenkte jeg. Som ifølge deres hjemmesider skal lukte og se bra ut. «Jepp, dette er perfekt!»

Jeg startet på en jobbsøknad som jeg så langt har brukt mye tid på. Men etter uttalelsene fra Erik Furnes «ImF ser på blant annet oppløsing av ekteskap og gjengifte, barn fødde utanfor ekteskap og homofilt samliv som en alvorleg samfunnssituasjon.» Ref. Bygdebladet 28. januar 2020, går søknaden rett i søppelpost, og det burde også den artikkelen ha gjort. Dette kan da ikke være lov? er ikke dette diskriminering?Det er ikke alderen min som hadde hindret meg fra en jobb her. Jeg dekker nesten alle kriteriene for å ikke bli ansatt! Jeg leste hele reportasjen i håp om at overskriften var et salgstriks, men innholdet i artikkelen ble bare verre.

Jeg synes ikke noe om å henge ut folk på sosiale media, eller i noen som helst form for media, men jeg undres om Erik Furnes vet hvor mange han har hengt ut med sine uttalelser? Er jeg et dårlig forbilde? Fordi jeg er skilt og har barn utenfor ekteskap? Bør jeg ikke omgås barn og unge, er det kanskje derfor et av mine barn har stått frem som lesbisk?

Vet foreldrene til elevene som søker på denne skolen hvilket syn skolen har? Skal de ha konverteringsterapi som valgfag? Mye som surrer rundt i dag, men holder fast på at dette kan umulig være lov!


– Man velger ikke om man blir født utenfor ekteskap. Min egen mor var en av disse

Fylkesleder Randi Walderhaug Frisvoll i KrF reagerer på opplysningene om at seksualitet og privatliv kan avgjøre om man blir ansatt i Indremisjonen, slik det kom fram i Bygdebladet.


ImF velger i reportasjen å sammenligne sitt «verdidokument» med politiske program. Er det slik at alle i Frp, eller SV er enige i alt i deres partiprogram? Jeg tror ikke det. Er det slik at alle i Indremisjonsforbundet er enige i deres «verdidokument»? Det synes jeg i så fall er ganske skremmende.

Kan vi ikke sammen ta oss til 2020 og si at dette ikke er greit, la ungdommene velge en annen skole med «sunne verdier».

Nina Jacobsen

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Meninger