Leserinnlegg:

«VY flybuss, og om å gå baklengs inn i fremtiden»

Stopper ikke: Per Ståle Dyb, Giske-ordførar Harry Valderhaug og varaordførar Kåre Sæter har uttrykt misnøye med at flybussen ikke lenger stoppar på rutebilstasjonen på Ytterland.  Foto: Lene Flataker

Meninger

VY flybuss tok over flybussen i Ålesund regionen 1. januar 2020. Etter å ha kjørt flybussen i noen få uker i januar, konkluderer de med at passasjer grunnlaget på Ytterland i Giske kommune er for lavt til opprettholde dette tilbudet.

Dette i ei kommune med et folketall på godt over 8000 innbyggere! Og dette er for øvrig et godt brukt buss stopp/ buss stasjon, der flybussen har stoppa så lenge undertegnede kan huske. Og har vært en flittig bruker av i alle år.


Stiller krav til flybussane:

Flybussen droppar «airport-hotell» - ordførar og hotellsjef reagerer

Per Ståle Dyb, Giske-ordførar Harry Valderhaug og varaordførar Kåre Sæter uttrykkjer misnøye med at flybussen ikkje lenger stoppar på rutebilstasjonen på Ytterland.


Mulig at januar er «lavsesong» for flybussen, og at VY sin konklusjon kom vel fort? VY er jo et kommersielt buss selskap som må ha ei viss inntjening. Men flere av argumentene de svarer (SMP 30/1-20) til ordfører Harry Valderhaug og hotelleier Per Ståle Dyb (Airport hotell/ Ytterland), faller på sin egen urimelighet.

Vy påstår at det er svært få eller ingen passasjerer fra Ytterland, dette vil jeg våge påstanden på at ikke stemmer. Nå er det slik at jeg bor på Ytterland, og kan se busstasjonen, og har ved flere anledninger sett at det er påstigninger til flybussen.

Videre skal det være et problem å komme seg utpå veien igjen i rush tiden. Har før aldri hørt at dette skal være noe problem, og at stoppet på Ytterland skulle kunne hindre de andre passasjerene i å komme tidsnok til flyplassen?

Vy sier så videre at de må ha fokus på passasjerene, altså de som ikke kommer på på Ytterland. Dette er en argumentasjon jeg ikke kjøper i det hele tatt. Alternativet for meg og flere andre reisende er da å ta en taxi til Flyplassen tur/ retur, som da vil koste betydelig mer enn en buss billett.

Videre mener de at vi skal kunne ta lokalbussen, og gå av ved Røysa på Vigra, og gå ca. en kilometer opp til flyplassen, for en service!

Men her er det ikke samfunnsoppgavene og det grønne skiftet som teller, bare kommersiell inntjening. I forkant av at Vy ble valgt som ny flybussaktør, ble det også sagt at det nå skulle bli et enda bedre flybuss tilbud til passasjerene. Det har det ikke blitt.

Jeg oppfordrer herved Vy til å gjenopprette stoppet ved Ytterland snarest.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Meninger