Kommentar:

Svikere og tystere i fredstid

Dette var påska da «hyttefolket» ble stemplet og rettskafne borgere gjorde tystere av seg selv.

«Hyttefolket» måtte være hjemme: Det ble en hyttefri påske i år.  Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix.

Et annet begrep jeg reagerer på i disse tider, er bruken av ordet «krig»

Elisabeth Solvang, Sunnmørspostens kommentator
Meninger

Jeg har ei venninne som bor på en annen kant av landet. En av dagene denne påska dro hun og familien på dagstur til hytta si som ligger i en annen kommune enn der de bor. Der skulle de være noen timer. Sette seg i solveggen og nyte utsikta. Kjenne på stillheten. Sånne ting. De hadde bare vært der i tolv minutter før politiet ringte. Fastboende naboer hadde tipset om aktivitet ved hytta. Så venninna mi med familie måtte love på tro og ære at de skulle reise hjem etter noen timer. Altså følge det som hele tiden hadde vært planen.