Leserinnlegg:

«Derfor skal du booke direkte når du bestiller hotellrom i sommer»

Tusenvis av nordmenn gleder seg nå seg til å oppleve det vakre Norge har å by på i de deilige sommerukene som er like om hjørnet.

Hotell Utsikten i Geiranger. 

For hver tusenlapp gjesten betaler går 200–250 kroner til bookingselskapet.

Stephen Meinich-Bache
Meninger

Noen skal på Norgesferie for første gang. Andre er allerede erfarne turister i eget land.

Mens mange drømmer om unike Nord-Norge velger andre å reise til sol, sjø og varme svaberg på Sørlandet. Noen drømmer om spektakulære vestlandsfjorder mens andre vil nyte stillhet og utsikt i Fjell-Norge.

Fantastiske opplevelser venter dere alle enten du reiser kort eller langt.

Stephen Meinich-Bache er administrerende direktør i Classic Norway Hotels AS. 

Men booker du overnatting på den smarte måten slik at alle pengene du betaler går til overnattingsbedriften og ikke forsvinner til utenlandske skatteparadis?

Velger du å booke slik at du får best mulig service og rettigheter og samtidig bidrar til lokal verdiskaping?

Derfor skal du booke direkte

Ved å booke rom, hytte, rorbu eller leilighet direkte hos utleiestedet vil pengene dine bidra til flere ansatte, høyere servicenivå, bedre produkt, flere tilbud og bedre verdiskaping for lokalsamfunnet.

Ved å bestille via eksterne bookingsider ender i dag 20–30 prosent av det du betaler hos de utenlandske bookingselskapene samtidig som disse ikke betaler skatt i Norge.

Ved å bestille direkte hos overnattingsstedet vil du oppnå minst like rimelig pris som via en ekstern bookingside, ofte enda billigere. Du får også større mulighet til å oppnå oppgradert rom enten gratis eller for en lav pris. Og overnattingsstedet får anledning til å gi deg en god opplevelse.


TUI varsler storkutt

Reisegiganten TUI er hardt rammet av manglende reisevirksomhet under koronakrisen, og varsler kutt av opptil 8.000 stillinger.



Følger du reglene? Dette er lovlig og ulovlig ute i naturen

Allemannsretten er en gratisbillett til norsk natur, men den kommer også med plikter og forbud. Dette har du lov til i sommer, og dette bør du styre unna.


Derfor er det slik

Hvorfor bruker hotellene disse bookingsidene dersom det er lite lønnsomt for overnattingsbedriften?

Mange har ikke noe reelt valg. Bookingselskapene har over noen år bygd seg opp til å bli å bli internasjonale milliardkonsern med enorm markedsføringskraft. De kjøper de beste plassene og mest synlige sidene på internett.

Dersom hoteller ikke gir fra seg 20–30 prosent av inntektene, ender de opp som en usynlig utleieaktør langt utenfor de websidene gjestene klarer å finne når de skal bestille. Derfor føler mange seg tvunget til å være med på de utenlandskeide bookingsidene.

Bedre service

Det er veldig bra at mange nordmenn i år skal feriere i eget land. Du og de andre som skal oppleve vårt nærmeste ferieland har veldig mye glede seg til. Noen bestiller Norgesferien allerede nå, mens andre ønsker å vente litt.


Mange nordmenn planlegger for norgesferie – Lofoten på topp

Nordmenn vender blikket innover i eget land etter at myndighetene anbefaler å legge sommerferien innenlands i år. Lofoten seiler opp som en favoritt hos mange.


Uansett er det viktig at dere booker overnattingene direkte hos overnattingsstedet. Det er like enkelt og veldig mye smartere enn de store bookingsidene. Dermed har du også automatisk et kundeforhold direkte med overnattingsstedet og ikke til et annet selskap. Ved å booke direkte kan overnattingsstedet enkelt ha en god dialog med dere og sørge for å gi dere god og personlig service. Alt blir enklere også dersom dere har spesielle ønsker, spørsmål eller behov. Og husk at svært mange overnattingsbedrifter nå har innført ekstra gode og gratis avbestillingsordninger for dem som bestiller direkte.

Ny nordisk bookingkanal

I dag er det mange hotell og overnattingsbedrifter som får halvparten av sine bestillinger gjennom bookingsider. Og for hver tusenlapp gjesten betaler går 200–250 kroner til bookingselskapet. Milliardbeløp ender i utenlandske bookingselskap uten å bli beskattet i Norge. Derfor ønsker vi nå et politisk engasjement for å opprette en felles bransje-eid nordisk bookingkanal. Vi trenger politisk vilje til å bidra med oppstartsmidler som vil bli tilbakebetalt ved at selskapet betaler skatt i Norge og de nordiske landene.

Dette vil bidra til bedre norske reiselivsopplevelser, et mer bærekraftig reiseliv. Det er akkurat det vi trenger nå og i tiden som kommer. For at dette skal fungere må også bransjen kjenne sin besøkelsestid og være med på denne satsingen, til felles beste for næringen.

Og til oss alle: Vi må huske å følge myndighetenes oppdaterte smittevernråd i sommer slik at drømmeferien blir slik vi alle håper på.

Med ønske om en riktig fin ferie i Norge.


Fylkeskommunen vil hjelpe reiselivet gjennom koronakrisa:

Set av sju millionar for å marknadsføre Møre og Romsdal i Norge


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!