Leserinnlegg:

«Støtte til Haramsøya»

Full støtte til folket på Haramsøya som kjemper en durabelig kamp mot overmakta for å bevare sitt vakre nærmijø og naturlandskap, mot miljøvandaler og profittører.

Haramsøya: Frå demonstrasjonen mot vindturbinar på Haramsøya.  Foto: Tarjei Engeset Ofstad

De modige Haramsøyinger må ikke gi seg og trenger vår full støtte. 

Gunnar Herfjord
Meninger

Hvor store er egentlig disse vindturbinene? Jeg tenker meg at det plasseres en slik vindturbin i byparken i Ålesund ved Midtbyen barnehage. Da vil den med sine 150 meter rage ca. 20–25 meter høyere enn Fjellstua. For å se senter for «propellen» må du altså stå på taket av Fjellstua å se 20–25 meter oppover. Med en propellbladlengde på 70 meter, vil altså sirkelen de tegner ha en diameter på 140 meter. Da vil jeg tro den strekker seg fra Einarvikgata i nord til Parkgata i sør.

Vi har nettopp feiret vår nasjonaldag og markert at vår grunnlov denne gangen er 206 år. Hele folket har stått på sine verandaer og balkonger og sunget «Ja, vi elsker...» Sangen har 8 vers, men vi synger stort sett det 1. og de 2 siste. Hele sangen viser nemlig at det har stått hard strid mellom folket og styresmaktene tidligere også, på flere områder. Ikke minst er vi stolte over kong Sverre som talte Roma midt imot. Ser vi på hele nasjonalsangen og tar med alle versa, handler det ikke bare om kjærlighet.


Fylkesordfører Tove-Lise Torve (Ap):

Krever umiddelbar stans av vindkraftutbygginga på Haramsøya

Fylkesordfører Tove-Lise Torve (Ap) vil stoppe utbygginga på Haramsøya i påvente av at saka behandles i rettssystemet. Utbygger Zephyr mener uttalelsene til fylkesordføreren er direkte feil.
I en kommentar på nettavisa var det en som siterte fra sangen: – Kjemp for alt hva du har kjært... Jeg vil hylle folket på Haramsøya og gi full støtte til deres kamp, ved å sitere 3. og 4. vers av Bjørnsons nasjonalsang:

Bønder sine økser brynte, hvor en hær drog fram.
Tordenskjold langs kysten lynte, så den lystes hjem.
Kvinner selv stod opp og strede, som de vare menn;
a
ndre kunne bare grede, men det kom igjen.


Visstnok var vi ikke mange, men vi strakk dog til,
da vi prøvdes noen gange, og det stod på spill;
ti vi heller landet brente, enn det kom til fall;
husker bare hva som hendte, ned på Fredrikshald!


Det er nå det gjelder, det er nå kampen står. Taper man dette er det for seint.


10. klassingar i front under vindkraftprotest

Omtrent 30 ungdomsskuleelevar på Haramsøya gjekk i front då aksjonistar på nytt markerte motstand mot vindkraft-prosjektet.


Husk Altasaken, til og med statsministeren den gang innså etter hvert at utbyggingen av vassdraget ikke skulle vært gjennomført. Haramsøya kan bli Norges neste Altasak. Det er kanskje på tide å trekke fram slagordet etter Alta. «Aldri mer Alta». De modige Haramsøyinger må ikke gi seg og trenger vår full støtte.

Fienden er formidabel, og husk Bjørnson.


Vindkraftprotestane:

Dette seier rikskjent motstandar av vindkraft om å ty til hærverk

Torbjørn Lindseth vart rikskjent for sitt krasse engasjement mot vindkraftutbygging i Flatanger. Han oppfordrar til sivil ulydnad, men åtvarar sterkt mot å gå til fysisk sabotasje.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!