Ble satt sjakkmatt av internt underslag

Stakk av med 50.000. Nå må feiring droppes.

FEIRINGEN DROPPES: Etter planen skulle Aalesunds Schaklag feire hundreårsdagen med ei storslått turnering, men det må droppes etter at en utro tjener stakk av med pengene klubben hadde satt av til feiringen. Det synes styremedlem Helge Storeide var svært leit.   Foto: Alexander Worren

sjakk

Planen til Aalesunds Schaklag var å feire årets hundreårsjubileum med en storslått jubileumsturnering. En utro tjener skal ha stukket av med 50.000 kroner, og satte en kraftig stopper for det.

Helt i det stille passerte Ålesunds egen sjakklubb, Aalesunds Schaklag, hundre år 8. oktober i år. Overlærer Sven Lima var den første formannen i klubben, og han var faktisk en av dem som presset på for at Norges Sjakkforbund ble stiftet i 1914. – Planen var egentlig en storslått feiring tidligere i år, men en utro tjener gjorde dessverre at vi måtte avlyse det hele, forteller styremedlem Helge Storeide i Aalesunds Schaklag.

Blir kun julebord

Tidligere i år opplevde nemlig Storeide og resten av medlemmene i schaklaget at rundt 50.000 kroner var sporløst borte. Ettersom klubben ikke har midler til å gjennomføre den planlagte feiringen, blir det heller arrangert et julebord for klubbens medlemmer.

– Det har vært tøft økonomisk, så vi måtte bare avlyse det. Det er synd det ble slik, sier Storeide.Saken er blitt anmeldt til politiet. – Jeg kan bekrefte at vi har inne en anmeldelse fra Aalesunds Schaklag og at den ligger hos våre etterforskere. Det gjenstår å ta en avgjørelse, sier etterforskningsleder Terje Rishaug ved Ålesund politistasjon.

Ingen Carlsen-effekt

Aalesunds Schaklag har nok opplevd større tider enn nå. Noen Magnus Carlsen-effekt har i hvert fall ikke sjakk-klubben i Ålesund opplevd.

– Vi er rundt ti aktive spillere i klubben som møtes en gang i uka i lokalet vårt i IOGT-huset i Ålesund, forteller lederen i schaklaget, Bjørn Noralf Dybvik. Som ønsker yngre sjakkinteresserte velkommen.Da vi var på besøk i klubbens lokaler i går, var det like før klubbmesterskapet startet.

Sunnmørsposten har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med personen som er anmeldt i denne saken.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
sjakk