Magnus Carlsen innledet det nye året med remis i klassisk sjakk mot nederlandske Anish Giri.

Magnus Carlsen innledet det nye året med remis i klassisk sjakk mot nederlandske Anish Giri. Foto: Maria Emelianova / AP / NTB scanpix

Carlsen fortvilte etter feil: – Det var pinlig

Magnus Carlsen er fortsatt ubeseiret i klassisk sjakk etter remis mot nederlandske Anish Giri i 1. runde av Wijk aan Zee-turneringen.

Magnus Carlsen møtte Giri med hvite brikker, og partiet var over etter 25 trekk. Dermed er nordmannen ubeseiret i 108 partier på rad i klassisk sjakk.

Men Carlsen var ikke fornøyd med at partiet endte med remis. Carlsen mener han rotet det til for seg selv i starten.

– Vet du hva, det var pinlig, rett og slett. Jeg var fornøyd med åpningen og fikk opp en stilling som virket veldig spillbar. Så tenkte i 20 minutter, men overså en åpenbar taktikk, sa Carlsen til TV 2.

– Da ble jeg nødt til desperat å prøve å utligne. Det greide jeg. Giri kunne nok spilt mer ambisiøst, men jeg skjønner det slik at han var fornøyd. Jeg er overhodet ikke fornøyd med overseelsen, men alt i alt gikk det bra etter at jeg tok meg sammen, fortsatte han.

Nærmer seg rekord

Uansett, nå er han bare to partier unna å tangere verdensrekorden til nederlandsk-russiske Sergej Tiviakov. Går alt etter planen for Carlsen, skjer det mandag.

Aftenpostens sjakkspaltist, Bjarte Leer-Helgesen, har uttalt at han tror Carlsen kommer til å ta rekorden.

– Det er noe symbolsk ved å bli en ubestridt mester. Det blir en milepæl. Men om han går på et tap, så er den rekka han har allerede helt fantastisk, har han sagt.

Verdensmester

Carlsen ble i romjulen verdensmester i både hurtig- og lynsjakk. Han er dessuten regjerende mester i klassisk sjakk.

Søndag skal Carlsen møte kinesiske Yu Yangyi med svarte brikker. Det skal spilles 13. runder i turneringen.