Magnus Carlsen var overlegen mot Levon Aronian i Grand Chess Tour-sluttspillet og ble nummer tre.

Magnus Carlsen var overlegen mot Levon Aronian i Grand Chess Tour-sluttspillet og ble nummer tre. Foto: Berit Roald

Carlsen slo tilbake og sikret topplassering i gjev turnering

Magnus Carlsen tapte søndagens første hurtigsjakkparti mot Levon Aronian, men slo tilbake og sikret 3.-plassen i Grand Chess Tour-sluttspillet i London.

Carlsen hadde få problemer med å avgjøre den såkalte bronsekampen etter at han tok ledelsen 9–3 med seier fredag og remis lørdag i klassisk sjakk.

Søndag fikk han imidlertid en litt vrien start. Aronian vant det første hurtigsjakkpartiet, reduserte til 7–9 og skapte ny spenning i duellen.

    Så svarte verdensmester Carlsen. Han vant det andre hurtigsjakkpartiet og sikret seg et glimrende utgangspunkt med 13-7-ledelse foran den avgjørende lynsjakken.

    Carlsen kontrollerte inn remis med svarte brikker i første lynsjakkparti og trengte med det kun én remis til for å sikre 3.-plassen i Grand Chess Tour.

    I neste lynsjakkparti fulgte Carlsen like godt opp med å spille ut Aronian og sikre seieren. Aronian havnet i kritisk tidstrøbbel og var sjanseløs da Carlsen satte inn støtet i partiet. Dermed vant nordmannen 16–8.

    Kineseren Ding Liren vant Grand Chess Tour-finalen med 15–7 totalt over franske Maxime Vachier-Lagrave. Sistnevnte slo ut Carlsen i semifinalen tidligere i uken.