Magnus Carlsen spilte remis mot Yangyi Yu søndag og øker sin ubeseirede rekke i klassisk sjakk til 109 partier på rad.

Magnus Carlsen spilte remis mot Yangyi Yu søndag og øker sin ubeseirede rekke i klassisk sjakk til 109 partier på rad. Foto: Foto: Maria Emelianova / AP / NTB scanpix

Magnus Carlsen unngikk tabbe - nå lever rekordhåpet

Magnus Carlsen forlenget sin ubeseirede rekke i klassisk sjakk med remis mot kinesiske Yangyi Yu i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk søndag.

Carlsen spilte med svarte brikker og gikk tidlig for remis i 2. runde av turneringen.

Etter 61 trekk tok Carlsen kinesiske Yu i hånden da stillingen var helt jevn og det gikk mot remis.

– Jeg forventet at han skulle spille relativt forsiktig. Det ender bare opp med å bli en arbeidsdag, det er ikke så veldig spennende. Remis er et ganske forventet resultat, men det var ikke inspirerende, sa Carlsen til TV 2.

Nordmannen er ubeseiret i 109 partier på rad i klassisk sjakk.

Nå er han bare ett parti unna å tangere verdensrekorden til nederlandsk-russiske Sergej Tiviakov. Går alt etter planen for Carlsen, skjer det mandag.

Aftenpostens sjakkspaltist, Bjarte Leer-Helgesen, har uttalt at han tror Carlsen kommer til å ta rekorden.

– Det er noe symbolsk ved å bli en ubestridt mester. Det blir en milepæl. Men om han går på et tap, så er den rekka han har allerede helt fantastisk, har han sagt.

Carlsen jakter nå sin åttende turneringsseier i Nederland. Etter remis mot Anish Giri i åpningsrunden lørdag, og samme resultat mot Yu søndag, står Carlsen med ett poeng etter to runder.

I tredje runde av turneringen skal Carlsen i aksjon mot Jeffery Xiong mandag. Carlsen får fordelen av å spille med hvite brikker mot den 19 år gamle amerikaneren som er rangert som nummer 33 i verden.